TKO ĆE BITI BRŽI?

Cvitanich zabio i čeka poziv u reprezentaciju

21.12.2008 u 16:00

Bionic
Reading

U dvoboju 16. kola nizozemskog nogometnog prvenstva Ajax je na gostovanju pobijedio Graafschap Doetinchem 6:0, a dva pogotka za goste postigao je Argentinac hrvatskih korijena Dario Cvitanich

Potencijalni hrvatski reprezentativac otvorio je seriju pogodaka u 10. minuti te je zatvorio u 71. minuti. Strijelci za 'kopljanike' bili su i Miralem Sulejmani (12), Luis Suarez (53-11m, 62) i Urby Emanuelson (67). Gostima je put do pobjede olakšalo i isključenje domaćeg igrača Joosta Volmera u 35. minuti.

Na podsjetimo, Cvitanich je Argentinac hrvatskih korijena, kojeg su kao potencijalnog kandidata za hrvatski dres predstavljali i izbornik Bilić i predsjednik HNS-a Vlatko Marković, No, dosad priliku da nastupi u hrvatskom dresu nije dobio. Indikativno, prošlog tjedna Cvitanich je naglasio kako bi rado igrao za Argentinu po vodstvom Maradone. Sada dakle ostaje otvoreno pitanje - tko će i hoće li uopće Cvitanichu uputiti reprezentativni poziv?

U derbiju kola PSV je u Eindhovenu pobijedio Feyenoord 1:0, a pogodak odluke postigao je Afellay u 79. minuti.

Na ljestvici vodi AZ Alkmaar sa 38 bodova, tri manje ima Ajax, dok je Twente na trećem mjestu sa 33 boda. NAC je četvrti (30), a PSV je na petoj poziciji sa 29 bodova. Feyenoord drži skromno 13. mjesto sa 16 bodova, dok je na začelju Volendam sa 10 bodova.