svaka čast

Cure izmislile revolucionarni 'živi zid' u nogometu: Ovo bi zbunilo i Messija...

13.02.2019 u 13:30

Bionic
Reading

U dvoboju australskih ženskih nogometnih ekipa Brisbane Roara i Sydney FC-a viđen je 'živi zid' koji bi mogle uzeti u obzir i ozbiljne europske nogometne momčadi...

Vidjeli smo dosad svakakve ideje u nogometu kako složiti savršen 'živi zid' kojeg je nemoguće probiti s dvadesetak metara.

Sučev sprej koji je onemogućio najefikasniju metodu približavanja mjestu izvođenja doveo je do razvoja novih ideja, a jedna od njih je postavljanje igrača da leži na pod i brani niski udarac u trenutku kad ostali poskoče u zrak, što je specijalizirao Marcelo Brozović.

Cure pak imaju svoju ideju. U dvoboju australskih ženskih ekipa Brisbane Roara i Sydney FC-a viđen je 'živi zid' koji čuči i onda se nasumično igračice dižu i zbunjuju izvođačicu, a u trenutku udarca sve ustanu na noge.

Ideja uopće nije loša, jer pucač teže može procijeniti gdje bi trebala ići njegova lopta, što je ovaj put upalilo. No, vidjeli smo u ovom primjeru i da se gubi čvrstina zida te nastaju rupe pa bi ovu varijantu definitivno trebalo bolje uvježbati.

U svakom slučaju, ovo bi bilo iznenađenje i za najbolje pucače svijeta, uključujući Messija koji posljednjih godina postiže mnogo pogodaka baš iz ovakvih situacija...