SENZACIJA!

Čudo neviđeno! Ušao u tjedan bez ijedne pobjede na ATP turnirima, a sada ga čeka finale s igračem koji u ponedjeljak preuzima broj 1 od Đokovića

11.06.2022 u 20:24

Bionic
Reading

Rus Danil Medvjedev će u ponedjeljak ponovno osvanuti na čelu ATP ljestvice, a slavlje može početi već u nedjelju osvajanjem svog 14. naslova u karijeri na travi u nizozemskom 's-Hertogenboschu, gdje će se za trofej boriti protiv domaće senzacije Tima Van Rijthovena (ATP - 205.).

Do ovog tjedna ovaj 25-godišnji Nizozemac nije imao nijednu pobjedu na ATP turnirima, na kojima je imao svega dva nastupa u glavnom ždrijebu, a u nedjelju će se protiv drugog tenisača svijeta boriti za naslov pred domaćim navijačima.

Van Rijthoven je u glavni ždrijeb ušao s pozivnicom, a na putu do finala je svladao australskog kvalifikanta Matthewa Ebdena (7-6, 7-6), 3. nositelja Amerikanca Taylora Fritza (6-7, 7-5, 6-4), Francuza Huga Gastona (7-6, 6-4) i konačno u polufinalu 2. nositelja, Kanađanina Felixa Auger-Aliassimea sa 6-3, 1-6, 7-6 (5).

Medvjedev je u subotnjem polufinalu sa 7-5, 7-5 nadigrao Francuza Adriana Mannarina, a svog nedjeljnog suparnika dobro poznaje, iako se godinama nisu sreli na ATP Touru.

"Zadnji put sam ga vidio na juniorskim turnirima, valjda kad smo imali 18 godina. Uvijek je dobro igrao na travi, tako da nisam iznenađen. Odličan je igrač i spreman sam za veliku borbu", izjavio je Rus koji će od ponedjeljka biti na čelu ATP ljestvice ispred Alexandera Zvereva, dok će Novak Đoković pasti na treću poziciju zbog gubitka 2000 bodova osvojenih prošlogodišnjim trijumfom na Roland Garrosu.

Danil Medvjedev (1) - Adrian Mannarino (FRA) 7-5, 7-5

Tim Van Rijthoven (NIZ) - Felix Auger-Aliassime (KAN/2) 6-3, 1-6, 7-6 (5)