završnica Europske lige

Čudne izjave trenera i igrača ruskog Krasnodara o zagrebačkom Dinamu; istražili smo koliko milijuna eura Mamić i igrači mogu zaraditi lakše nego ikad

15.02.2021 u 09:56

Bionic
Reading

Nogometaši zagrebačkog Dinama ovog četvrtka (Arenasport 3, 18.55, MAXtv) igraju protiv Krasnodara prvu utakmicu šesnaestine finala Europske lige, a zanimljivo je bilo čuti razmišljanje trenera ruske momčadi Murada Musajeva

Novo 'europsko proljeće' Dinama svakako je rezultat za respekt, a svaka novi osvojen bod – ili eventualni prolaz u osminu finala Europske lige – donosi klubu iz Maksimira nove milijune eura. A uz to će vrijednost nekim igračima Dinama kao što su Lovro Majer, Dominik Livaković ili Bruno Petković, za koje interes pokazuju bogati klubovi, značajno porasti.

Sve utakmice UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige ekskluzivno možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

Ukupna zarada, u slučaju da Dinamo prođe Krasnodar mogla bi premašiti, samo od honorara Uefe, 20 milijuna eura. Prvo mjesto u skupini i sjajne igre donije su Dinamu zaradu od 15-ak milijuna eura, a o vrijednosti pojedinih igrača da ne govorimo. Nije loše u sezoni u kojoj nema zarade od ulaznica…

CJENIK NAGRADA U EUROPSKOJ LIGI

  • Ulazak u skupinu - 2,92 mil. €
  • Pobjeda u skupini - 570.000 €
  • Bod u skupini - 190.000 €
  • Pobjednik skupine - milijun €
  • Drugoplasirani - 500.000 €
  • Plasman u šesnaestinu finala - 500.000 €
  • Plasman u osminu finala - 1,1 mil. €
  • Plasman u četvrtfinale - 1,5 mil. €
  • Plasman u polufinale - 2,4 mil. €
  • Plasman u finale - 4,5 mil. €
  • Osvajanje Europske lige - 8,5 mil. €

Ono što bi Dinamu trebalo ići na ruku jest činjenica kako Krasnodar – koji je trenutačno sedmi u ruskom prvenstvu - službenu utakmicu nije odigrao od sredine prosinca, ali iza njih su duge pripreme i niz pripremnih utakmica u kojima nisu ostavili dobar dojam.

U kakvoj su formi zapravo nitko ne zna, a za ruske medije Murad Musajev je između ostalog o utakmici protiv Dinama rekao:

'Dinamo je odlična momčad, igraju agresivan nogomet, znaju igrati na rezultat i vidi se kako zahtijevaju od protivnika puno energije. No, mi moramo raditi što smo radili i dosad, inzistirati na svojoj igri, po mogućnosti dominirati. Jasno da ćemo neke stvari prilagoditi igri Dinama, međutim, moramo najviše gledati sebe', kazao je Musajev koji slično kao i Zoran Mamić ima nekoliko ozlijeđenih igrača. Najveći problem mu je ozljeda prvog golmana, 21-godišnjeg Matveja Safonova koji je u prvom dijelu sezone bio standardan. Umjesto njega na golu je trenutačno iskusni 35-godišnji Jevgenij Gorodov. No, to nije jedini problem jer je ozlijeđen i brazilski napadač s ruskom putovnicom Ari, a tijekom zimskog prijelaznog roka nisu doveli niti jedno pojačanje.

Mnogi će reći čudne i pomalo nesigurne izjave iz ruskog kluba. Očito ni sami ne znaju u kakvoj su formi jer dugo nisu igrali pravu utakmicu.

Ruski mediji donose i izjavu nekih igrača Krasnodara uoči okršaja protiv zagrebačkog Dinama uz naglasak kako je klub iz Hrvatske lako izbacio moskovski CSKA.

'Molim vas nemojte nas uspoređivati s momčadi CSKA, jer mi nismo CSKA. Potpuno smo drukčija momčad i imamo drukčiji stil igre', kazao je za ruske medije 26-godišnji Ekvadorac Christian Ramirez koji igra na poziciji lijevog beka. Nije teško iščitati frustraciju igrača Krasnodara koji su u 19 kola upisali već sedam poraza u prvensrtvu.

Na pitanje jesu li bolji od Dinama je dodao:

'Iskreno, vjerujemo da se možemo nositi s Dinamom. Jako smo dobro radili na pripremama, a tu mislim na fizički i taktički dio i svi smo se nekako zbližili. Uvjeren sam kako ćemo na proljeće biti bolji nego u prvom dijelu sezone.'

Golove protiv CSKA pogledajte u prilogu: