rasplet lige nacija

Čudesno Kosovo na pragu povijesnog uspjeha, Njemačka posramljena do kraja

20.11.2018 u 22:36

Bionic
Reading

Kosovska nogometna reprezentacija briljantnom 4:0 pobjedom protiv Azerbajdžana osigurala je promociju u C razred Lige nacija, ali i dodatne kvalifikacije za odlazak na Europsko prvenstvo. Njemačka je pak zahvaljujući Poljskoj ostala bez mjesta među nositeljima tijekom ždrijeba...

Nakon čak devet poraza i jednog remija u kvalifikacijama za SP u Rusiji, Kosovo je procvjetalo u Ligi nacija i sada je blizu povijesnom plasmanu na Europsko prvenstvo.

U skupini s Maltom, Farskim otocima i Azerbajžanom Kosovari su zasluženo osvojili prvo mjesto, završivši natjecanje grupne faze Lige nacija bez ijednog poraza.

UEFA Liga nacija D

Skupina C

Kosovo-Azerbajdžan4:0
Malta-Farski Otoci1:1
Utk.Pob.Ner.Izg.Bod.
1.Kosovo642014
2.Azerbajdžan62228
3.Farski Otoci61235
4.Malta61235

U posljednjem kolu momčadi koju sjajno vodi Švicarac Bernard Challandes trebao je bod u Prištini za potvrdu prvog mjesta protiv Azerbajžana, a gosti su na kraju završili pregaženi.

Junak susreta bio je Arber Zeneli koji je postigao tri pogotka, prvi već u 2. minuti, a jednog je dodao Dinamov branič Amir Rrahmani za ukupnih 4:0.

Kosovo se tako promoviralo u C razred Lige nacija, ali i izborilo plasman u dodatne kvalifikacije za Europsko prvenstvo, gdje će mu protivnici biti Makedonija, Bjelorusija i Gruzija. Samo još dvije utakmice ih dijele do još nedavno nezamislivog uspjeha.

Odigrana je ovog utorka i posljednja utakmica elitnog ranga Lige nacija, u kojoj je Poljska kod Portugala izborila bod kojim nije izbjegla relegaciju, ali je Njemačku gurnula među nenositelje tijekom ždrijeba za Europsko prvenstvo. Zasluga je to Milika koji je izjednačio u 66. minuti iz penala nakon što je domaćin poveo preko Andrea Silve u 34. minuti.

  • +3
Liga nacija: Poljska - Portugal Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Za Njemačku je takav scenarij pomalo i poniženje, a za ostale reprezentacije problem, jer ju nitko neće htjeti izvući tijekom ždrijaba.

Na svoje je došla i reprezentacija Švedske koja je golovima Lindeloefa i Berga svladala Rusiju i izborila promociju među elitu.

Srbija je s visokih 4:1 protiv Litve, uz golove Prijovića, Mitrovića i Ljajića, osigurala plasman u Ligu B, a isto je uspjelo i Škotskoj koja je pobijedila Izrael 3:2, uz tri gola Jamesa Forresta.