KORAK DO PROLAZA

Čudesna predstava i velika europska pobjeda Hajduka

28.07.2016 u 21:04

Bionic
Reading

U trećem pretkolu Europske lige Hajduk je slavio na gostovanju kod Oleksandrije 3:0 i tako stigao korak do prolaza u sljedeću kvalifikacijsku fazu. Golove za hrvatskog predstavnika zabili su Ćosić, Erceg i Ohandza

Malo tko se nadao ovakvoj pobjedi 'bilih' na nezgodnom gostovanju kod ukrajinskog prvoligaša. Optimisti su priželjkivali rezultat kojim bi se zadržala nada za uzvrat na Poljudu, ali Pušnikovi dečki napravili su puno više i izgleda da su riješili posao već u prvih 90 minuta iako u nogometu uvijek treba biti oprezan.

Ipak, nije to dobro izgledalo u prvom dijelu. Na travnjaku smo vidjeli nogomet s puno pogrešaka, malo izglednih situacija i dosta nervoze. Hajduk je dobro stajao u defanzivnom gardu, a prema naprijed dosta toga nije štimalo, no igrači su bili strpljivi i čekali svoj trenutak te ga dočekali u nastavku.

Oleksandrija: Levanidov – Mikicej, Basov, Gitčenko, Šendrik – Žičikov (od 77. Leonov), Banada, Zaporožan, Kozak (od 73. Hricuk) – Kuliš (od 62. Jaremčuk), Ponomar
Hajduk: Kalinić – Juranović, Nižić, Ćosić, Milić – Jefferson, Bilij (od 64. T.Bašić) – Sušić, Kožulj, Vlašić (od 71. Erceg) – Said (od 68. Ohandza)

U 52. minuti Hajduk je poveo iz prve prave situacije koja je uslijedila nakon akcije iz kuta - lopta je došla do Vlašića koji je iskosa nisko snažno pucao, vratar Leonidov nije uspio ukrotiti loptu, a na odbijenac je naletio Ćosić i lako pogodio ukrajinsku mrežu za svoj prvijenac.

Domaćini su se potom otvorili pa je u dvije situacije Hajdukov vratar Kalinić sjajnim intervencijama sačuvao svoja vrata.

U 82. minuti Splićani su postigli i drugi gol - Erceg je nakon kornera glavom iznenadio domaćeg vratara te također zabio svoj debitantski gol za Hajduk.

I na kraju se ukazao džoker Ohandza - opet je ušao i pogodio i to nakon briljantne asistencije Sušića za konačnih 3:0.

Velika europska pobjeda pred uzvrat za tjedan dana na Poljudu (četvrtak), koji će sigurno biti ispunjen jer je Hajduk stigao korak do posljednje kvalifikacijske runde.