NHL LIGA

Crosby u naletu: 18 utakmica s barem jednim bodom

12.12.2010 u 14:10

Bionic
Reading

Sydney Crosby stigao je do broja 18! Toliko utakmica zaredom traje njegov niz u kojem je ostvario barem jedan gol ili asistenciju. Rekord mu je vrlo dostižan; nedostaje mu tek jedna utakmica da izjednači niz iz 2007. godine

Je li zaista veliki Wayne Gretzky dobio nasljednika? Sydney Crosby odavno je pod povećalom kanadskih ljubitelja hokeja na ledu, a njegova dostignuća golicaju maštu onih najzagriženijih. U subotnjoj utakmici svog Pittsburgha protiv Buffala 23-godišnji Crosby ponovno je ostvario barem jednu asistenciju i niz od barem jednog pogotka ili jedne asistencije po utakmici produljio na čak 18 utakmica. Asistirao je Alexu Golioskom sredinom posljednje trećine za vodstvo od 3:1 i stigao do 51. boda u sezoni.

U tom nizu Crosby je zabio 20 golova i k tome još asistirao 16 puta suigračima, no još uvijek to nije njegov najdulji niz ostvarivanja barem jednog boda po utakmici. Naime, tijekom 2007. stigao je do niza od 19 utakmica, no u njima je ostvario 'samo' 30 bodova. Prigodu da dostigne svoj rekord imat će već u utorak kad Penguinsi odlaze u Philadelphiju, na led Flyersa.