OPASAN IZAZOV

Cro Cop saznao ime protivnika u Tokiju

14.09.2012 u 12:52

Bionic
Reading

Mirko Filipović će se na turniru u Tokiju u osmini finala K-1 WGP-a, koji se održava 14. listopada, boriti protiv Amerikanca Randyja Blakea

Na prvi pogled lagan protivnik, no kada se malo zagrebe ispod površine, jasno je da se radi o ozbiljnom ispitu. Blake ima karataško zaleđe. Crni pojas dobio je sa 16 godina od poznatog američkog karataša i svjetskog prvaka u kick boksu Dalea 'Apolla' Cooka. Trenutno je crni pojas 4. dan i ISKA-in je svjetski prvak u kick boksu, a drži naslov i u američkoj promociji Xtreme Fighting League.

Amerikanac ima savršen skor od 24-0 uz 16 nokauta. Najpoznatije ime koje je pobijedio u karijeri je Marvin Eastman. MMA borca koji je pobjeđivao 'Rampage' Jacksona, Alana Belchera i Vernona Whitea, nokautirao je krajem prošle godine u prvoj rundi i obranio XFL naslov. ISKA-in pojas osvojio je u posljednjem nastupu prije američkog Grand Prixa. U lipnju ove godine prekidom je pobijedio bivšeg dvostrukog svjetskog prvaka Mikea Shepparda.

Plasman u Japan izborio je pobjedom nad Deweyem Cooperom jednoglasnom sudačkom odlukom na američkom Grand Prixu održanom prošlog vikenda. U tom meču pokazao je dobre udarce nogama, pogotovo side i front kickove, dobro kretanje, veliku brzinu i način borbe udari i bježi koji bi Cro Copu mogao zadavati probleme. S druge strane, drži ruke dosta nisko, što mu je vjerojatno ostalo iz karataških dana.

Fanovi Van Dammea

Sudar u Tokiju bit će dvoboj i dva fana Jean-Claudea Van Dammea. Cro Cop je izjavio da mu je motiv za ulazak u svijet borilačkih vještina bio film 'Kickboxer', dok Blake kao glavni motiv navodi drugi Van Dammeov uradak – 'Krvavi sport'.

Građom doista malo podsjeća na Jona Jonesa, ali nema raspon ruku ni približno poput UFC-ova prvaka. Blake će biti među najlakšim sudionicima osmine finala. Obično teži od 93-98 kilograma (za ISKA-inu tešku kategoriju granica je 95, a XFL 93 kilograma). U karijeri je nastupao i u World Combat Leagueu Chucka Norrisa za Oklahoma Destroyerse. Ostvario je dvije pobjede uz jedan poraz.

'Moram biti iskren i priznati da nisam znao previše o Randyju Blakeu. Jutros, dok sam bio na treningu, nazvao me moj menadžer Orsat Zovko i potvrdiomi je da je on moj protivnik u Tokiju. Radi se o mladom i perspektivnom borcu kojeg smatraju velikom nadom i nazivaju Jonom Jonesom američkog kick boksa. Drago mi je što sam dobio kvalitetnog i atraktivnog protivnika', poručio je Mirko Filipović za Fight Site te dodao:

Treniram maksimalno, u odličnoj sam formi i maksimalno fokusiran. Moram priznati da me zadnja dva ili tri tjedna to malo mučilo jer nisam znao s kim se borim. Pojavljivala su se neka imena, neke stvari sam načuo, no nije bilo potvrde. Sada kada znam, osjećam se još motiviranije i bolje. Bit ću još fokusiraniji na treninzima koji slijede. Ne bježim od uloge favorita neovisno protiv koga se borim, vjerujem u svoju pobjedu.'