MOSKVA 'GORA' OD LONDONA

Ćorluka nakon Zrća povukao kao lokomotiva

03.07.2012 u 14:27

Bionic
Reading

Iako se sa suigračima upoznao još prošlg tjedna, hrvatski nogometni reprezentativac Vedran Ćorluka tek se danas priključio novim suigračima u moskovskom Lokomotivu

Vedran Ćorluka povećao je hrvatsku delegaciju u moskovskom Lokomotivu, te je sada već sedmi član ovog ruskog kluba. Istina, stigao je posljednji, što mu ustvari i daje status zvijezde momčadi. A svi znamo kojim su biranim riječima o njegovim igračkim kvalitetama govorili Slaven Bilić te Aljoša Asanović

'Evo me, stigao sam, pun elana i želje za dokazivanjem jer znam kakva su očekivanja od svih nas. Nadam se da ćemo ih ispuniti', rekao je Ćorluka u uvodu razgovora za tportal.hr, sugeriravši i kakav je dojam na njega ostavila predsjednica kluba Olga Smorodskaja

Prošlog je tjedna Ćorluka upoznao i predsjednicu, ali i Moskvu, koja ga je impresionirala.

'Živio sam u Londonu i znam jako dobro kakav je tamo promet. Međutim, ovo što sam doživio u Moskvi je neusporedivo. Istina i grad je drugačiji od viđenog, a prvi dojmovi su sjajni'.

U Londonu ste igrali s Romanom Pavljučenkom, koji će vam sada i u Lokomotivu biti suigrač.

'Poznamo se već tri i pol godine i mogu samo reći da je igrač o čijim je kvalitetama nepotrebno trošiti riječi. Ustvari, cijela je momčad odlično posložena'.

Vedran Ćorluka posljednjih se dana odmarao od nogometa, barem što se igranja tiče. No, kaže pozorno je pratio završnicu prvenstva.

'Kad sam bio u društvu svojih prijatelja, zapitao sam se kada će doći trenutak da Španjolska odigra jednu vrhunsku predstavu. A to su na kraju prezentirali u utakmici kada im je bilo najpotrebnije. Način na koji su dobili Italiju jednostavno je impresivan'.

To znači da protiv Hrvatske nisu bili na nivou?

'Zna se da se Španjolci kroz skupinu muče. I protiv nas su bili dobri, ali mi smo im odlično parirali, puno bolje nego Talijani u finalu i mislim da je i u tome dio 'krivice' za tako uvjerljivu pobjedu u finalu Eura'.

Rekao je nešto i o nastupu Hrvatske.

'Nažalost, nismo prošli skupinu i zato mislim da mogu reći da je nastup bio neuspješan. Dojam je jedna stvar, a rezultat nešto sasvim drugo. Sigurno da smo dobro igrali i da smo praktički zaslužili prolaz, ali ga nismo dohvatili i to je činjenica'.

No, zato budući izbornik, a trebao bi to biti Igor Štimac, ima razloga za zadovoljstvo.

'Štimca trenerski ne poznajem, ali na krilima dobrih partija s Eura ulazmio u kvalifikacijski ciklus kao glavni favoriti, s ciljem da se plasiramo na SP. Skupina je jako teška, ima tu dobrih reprezentacija, ponajprije mislim na Belgijance, koji su čak bolji od Srba. Imaju nekoliko sjajnih mladih igrača, no sve je na nama. Ako budemo pravi, Brazil nam ne bi smio pobjeći'.

Završio je Ćorluka, koji nije skidao osmjeh s lica. Očito mu je punenje baterija na Zrću dobrodošlo jer sad je na redu - težak fizički rad kako bi se ispunili planovi predsjednice Smordskaje.