UŽIVA NA BOKU

Ćorluka: 'Na nama je sada veliki pritisak'

09.08.2010 u 08:24

Bionic
Reading

Hrvatski reprezentativac Vedran Ćorluka spremno dočekuje novu sezonu, i klupsku i reprezentativnu. Doduše, još se nije učvrstio na svojoj poziciji, ali to je zato jer ga treneri trebaju na više mjesta

Nakon neuspjeha u kvalifikacijama za odlazak na SP u Južnoafričkoj Republici, hrvatski nogometaši su svjesni da na novi kiks nemaju pravo.

'Bit će teško jer je na nama velik pritisak. Zato moramo pružiti naše najbolje igre', rekao je u uvodu Vedran Ćorluka, kojeg će prije rujanskih ispita s Latvijom i Grčkom dočekati reprezentativni ispit protiv Slovačke ali i kvalifkacije za Ligu prvaka s Tottenhamom protiv švicarskog tima Young Boys.

'Prvo moramo proći pretkolo, što neće biti lagano, bez obzira što tako izgleda na papiru. Radili smo naporno prošle sezone i sada moramo biti oprezni da to ne uprskamo', rekao je Ćorluka.

U pripremnim ste utakmicama igrali na stoperskoj poziciji. Je li to nešto novo?

'Nije, trener me je tamo stavljao jer nije bilo igrača. Meni je puno draže igrati na boku, no uvijek ću raditi sve u dogovoru s trenerom. Naravno, i izbornikom'.

Prije spomena Slovačke još riječ, dvije o očekivanjima u klupskoj sezoni?

'Bit će teško ponoviti uspjeh iz prvenstva. Ustvari, tako je uvijek kada napraviš nešto dobro, stalno moraš popravljati rezultate a to je jako teško. Cilj nam je plasirati se u Ligu prvaka, ali ne smijemo zanemariti prvenstvo jer na kraju s tim rezultatom ocjenjuješ sezonu. S još dva, tri pojačanja možemo napraviti dosta'.

Kakva će biti utakmica sa Slovačkom?

'Bit će to jako dobra provjera. Dugo nismo bili skupa i to nam druženje treba. Ova utakmica će pokazati što možemo i što trebamo popraviti', zaključio je Ćorluka.