NEŠTO NAJGORE MOGUĆE

'Corinna Schumacher sada proživljava pravi horor!'

05.01.2014 u 11:53

Bionic
Reading

Bivši F1 prvak Mika Hakkinen poželio je sve najbolje svom starom rivalu Michaelu Schumacheru te se prisjetio svoje teške nesreće nakon koje je završio u komi...

Mika je 1995. godine teško stradao u australskom Adelaideu te završio u komi pa mu je Schumacherova trenutna situacija sasvim poznata. Njegovoj obitelji napisao je email podrške, a potpuno mu je jasno što Corinna Schumacher trenutno proživljava.

'To je nešto najgore što ti se može dogoditi. U tim trenucima sve od čega se inače sastoji tvoj život postaje nezanimljivo, samo želiš držati za ruku tu osobu i slušati ono što će ti doktori reći. Sjediš i nadaš se da će sve dobro ispasti, ali ne znaš hoće li tako biti sljedećeg dana. Ne možeš ništa napraviti i to je pravi horor,' izjavio je Mika Hakkinen u velikom intervjuu za njemački Bild pa se osvrnuo na traumu svoje obitelji nakon njegove teške nesreće:

'U početku je to bio strašan šok. Novine su bile pune mojih slika kako me krvavog izvlače iz bolida, a što je najgore, obitelj nije dobila dodatne infromacije. Vidjeli su slike, ali nisu mogli znati u kakvom sam stanju. Za roditelje je to bilo najgore, gledati svoje dijete u komi. A kad sam se probudio, tada su me morali gledati u velikim bolovima.'


'Kad sam se probudio, prvo sam si postavio pitanje: mogu li micati noge i ruke? Jesam li izgubio vid? Odmah mi je bilo jasno da će oporavak dugo trajati. I danas mi je pola lica poluparalizirano, ne čujem dobro na desno uho. Nastavio sam se utrkivati, ali morao sam ranije završiti karijeru. Pričao sam o nesreći puno puta s Michaelom. On je zapravo emotivan čovjek, iako se takav nije doimao na stazi. Zato sam uvijek imao toliko poštovanje prema njemu, a zato su i ljudi toliko pogođeni ovom nesrećom,' izjavio je čovjek koji je nakon nesreće uzeo dvije titule prvaka, 1998. i 1999. godine, nakon velikih borbi upravo sa Schumacherom. Uopće ne sumnja da će se njegov veliki rival oporaviti:

'Schumacher će dobiti ovu bitku jer je borac koji nikad ne odustaje sve dok ne pobijedi!'