UBRZO ĆE I SKUPŠTINA

Čistka u Dinamu; Krešimir Antolić i Amra Peternel razriješeni dužnosti, četiri 'mamićevca' izbačena

01.03.2023 u 18:59

Bionic
Reading

Krešimir Antolić i Amra Peternel više nisu u Upravi Dinama, razriješeni su. To je odlučio Izvršni odbor maksimirskog kluba. U Upravi ostaje jedino treća članica, odnosno predsjednica Uprave Vlatka Peras. Novi član Uprave trebao bi postati bivši dinamovac Dario Šimić, no samo pod uvjetom da na Skupštini 9. ožujka pobijedi Barišićeva struja, odnosno da 'mamićevci' budu poraženi.

Nakon susreta četvrtfinala hrvatskog Kupa između Dinama i Lokomotive, održana je sjednica Izvršnog odbora maksimirskog kluba. Na sjednici je bilo sedam od 13 članova nakon što su šestorica u priopćenju objavili kako neće prisustvovati.

Svakako najvažnija je vijest da je Izvršni odbor većinom glasova donio odluku o razrješenju dužnosti člana Uprave Krešimira Antolića s kojim je dogovoren sporazumni raskid ugovora koji stupa na snagu 8. ožujka.

Priopćenje GNK Dinama prenosimo u cjelosti.

U srijedu 1. ožujka 2023. godine održana je sjednica Izvršnog odbora GNK Dinamo te su donesene sljedeće odluke:

1. Članovi kluba Damir Žigrović, Mario Paponja, Mate Tokić i Mario Primorac isključuju se iz članstva kluba jer djeluju protivno ciljevima kluba i ne poštuju Statut i druge opće akte kluba. S obzirom na to da su oni istovremeno i klupski povjerenici, njihov rad, a vezano uz učlanjenje novih članova u klub, neće biti valoriziran u smislu odabira osam članova Skupštine iz redova najboljih povjerenika. Razlog navedene odluke je njihovo evidentno protupravno i nezakonito postupanje prilikom upisa novih članova u klub.

2. Gđa. Amra Peternel razriješena je dužnosti člana Uprave kluba s današnjim danom iz razloga jer je kao član Uprave postupala protivno ciljevima i interesima kluba, te u svom radu nije poštivala odredbe Statuta kao i druge opće akte kluba.

3. U protekla dva dana 74 člana kluba podnijela su kaznene prijave protiv pojedinih članova kluba, ujedno i povjerenika, zbog kaznenih djela za koje se progon poduzima po službenoj dužnosti te će iste uz dopunu kaznene prijave biti dostavljene Državnom odvjetništvu Republike Hrvatske na nadležno postupanje.

4. Izvršni odbor donio je na sjednici većinom glasova odluku o razrješenju dužnosti člana Uprave g. Krešimira Antolića. Klub i g. Krešimir Antolić dogovorili su sporazumni raskid ugovora koji na snagu stupa 8. ožujka 2023. godine.

Ovaj sastanak Izvršnog odbora imao je i svoju uvertiru. Naime, šestorica od 13 čanova IO-a, (Ado Kožul, Heinz Truskaller, Ivo Šušak, Marijan Primorac, Duško Ljuština, Damir Zorić) se nisu pojavila već su objavila priopćenje u kojem navode kako nisu željeli 'sudjelovati u radu današnje sjednice Izvršnog odbora zbog učestalog kršenja odredaba Statuta Kluba, nasilja koje se provodi nad većim brojem članova Kluba, ciljanim isključenjima pojedinih članova Kluba i tijela Kluba, a sve u svrhu nasilnog osiguranja većine na predstojećoj Skupštini Kluba'.

'Skrećemo pozornost javnosti ali i nadležnim institucijama, a na što smo već ranije upozoravali, da u radu krnjeg sastava Izvršnog odbora sudjeluju i članovi koji to evidentno ne mogu biti sukladno zakonskim propisima, bilo zbog grubog sukoba interesa, bilo zbog pravomoćnih presuda za gospodarski kriminal, što je po sili zakona zapreka za sudjelovanje u radu bilo kojeg tijela GNK Dinamo', navodi se u njihovom priopćenju.