NOVI PROBLEMI

Cirkus - još nije jasno tko igra u Prvoj HNL

10.06.2011 u 07:55

Bionic
Reading

Ako u Prvoj HNL zbog dominacije Dinama nije zanimljiva borba za naslov, zato je ona za ostanak u elitnom razredu, jer o tome ne odlučuju samo rezultati ostvareni na terenu

U četvrtak je Pomorac iz Kostrene dobio još jednu odbijenicu od HNS-a i, kako sada stvari stoje, neće vidjeti prvoligaško društvo. Na taj se način spasila Lokomotiva.

No tu priča ne završava. Iako liga počinje 23. srpnja još nije definitivno potvrđeno tko će se sve natjecati u sezoni 2011/12.

Naime, Pomorac će se žaliti IO HNS-u, jer je uvjerenje kako on ima (ili nema) iste uvjete za licencu kao Gorica (stadion), pa ako oni ne mogu ući u najviši rang tada ne može ni Gorica.

Ako Kostrenjani budu opet odbijeni tada, kako pišu Sportske Novosti, ni Gorica ne može dobiti licencu, a tako bi se osim Lokomotive spasila i Istra 1961.

No to još nije sve. Visi i Karlovac. Dovoljna je samo jedna prijava igrača kojem klub s Korane duguje i on će izgubiti prvoligašku licencu. A popis onih koji bi mogli prijaviti Karlovac je poduži.

Tako se još jednom postavlja besmislenost Lige 16. Neki klubovi nemaju minimalne uvjete pa igraju na tuđim stadionima, a neki su u financijskoj dubiozi pa moljakaju igrače da ih ne prijave.