najslađa pobjeda

Čilićeva osveta Goranu Ivaniševiću, nakon dva sata igre izbacio je Berdycha

20.04.2017 u 14:25

Bionic
Reading

Hrvatski tenisač Marin Čilić plasirao se u četvrtfinale ATP turnira Masters 1000 serije u Monte Carlu nakon što je u 3. kolu svladao Čeha Tomaša Berdycha 6:2, 7:6

U prvom setu Marin Čilić je bio odličan na svom servisu, izgubio je samo sedam poena, pa Tomaš Berdych nije niti bio u prilici za 'break'. Hrvatski tenisač je, pak, s dva 'breaka' dobio prvu dionicu 6:2.

Drugi set bio je neizvjesniji. Čilić je kod 3:3 propustio oduzeti servis protivniku, ali kod 4:4, kad je imao tri vezane 'break-lopte', nije podbacio, te je poveo 5:4 i servirao je za meč.

Češki tenisač nije se predavao i došao je do dvije vezane 'break-lopte'. No, Čilić je preokrenuo i imao je priliku da servira za meč. Ipak, Berdych se uspio spasiti i poravnati na 5:5. Na kraju je odlučio 'tie-break' kojeg je Čilić uvjerljivo dobio 7:0, te je ušao u četvrtfinale. Bio je to njihov 12. međusobni dvoboj i sada su poravnati u pobjedama (6-6).

Bila je to slatka osveta Marina Čilića svom bivšem treneru Goranu Ivaniševiću. Njih su dvojica suradnju prekinuli sredinom prošle godine pod još uvijek nerazjašnjenim okolnostima, niti jedan još nije objasnio razloge rastanka, no činjenica je da je 'ljubav' nepovratno pukla te da nisu ostali u dobrim odnosima. Ivanišević je u međuvremenu preuzeo vođenje Tomaša Berdycha...

U četvrtfinalu Čilić će igrati protiv Španjolca Alberta Ramos-Vinolasa koji je nakon dva i pol sata borbe izbacio prvog tenisača svijeta Britanca Andyja Murraya 2:6, 6:2, 7:5. Čilić protiv Ramos-Vinolasa vodi 3-1 u pobjedama. Španjolac je dobio prvi susret 2011. u Šangaju, a posljednja tri meča, 2012. u Hamburgu, 2013. u Indian Wellsu te prošle godine na Australian Openu, pripala su Čiliću. Na zemljanim terenima su igrali samo jednom, 2012. u Hamburgu, a Čilić je slavio 6:4, 7:6 (5).