ATP UMAG

Čilić ušao u finale! Za naslov protiv Granolloresa

14.07.2012 u 22:09

Bionic
Reading

Odličnom je igrom i uvjerljivom pobjedom (7-5, 6-2) protiv Aleksandra Dolgopolova, lanjskog pobjednika, najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić izborio svoj drugi uzastopni finale ATP turnira u Umagu

Dolgopolov je bolje ušao u meč vezavši tri gema za 3:1 vodstvo. Čilić mu je uzvratio na isti način prešavši u 4:3 vodstvo, da bi Dolgopolov ponovno preuzeo vodstvo došavši do 5:4. S tri je nova vezana gema Čilić ipak uspio uzeti prvi set, a pridružio je tome i još tri u seriji za 3:0 vodstvo u drugom setu. Breaknuo je kasnije suparnika još jednom za 6:2 pobjedu.

Sve skupa trajalo je 81 minutu. Čilić je promijenio tijek meča u prvom setu kada je Dolgopolovu pokazao zube i preuzeo inicijativu, nakon čega se Ukrajinčeva igra raspala.

Dolgopolov je na kraju zabio nešto više winnera (32-25), ali je napravio i tri puta više neprisiljenih pogrešaka (34-11). Čilić je na kraju realizirao pet od devet svojih break-prilika, Dolgopolov dvije od dviju.

Bio je to tek drugi međusobni ogled dvojice 23-godišnjih vršnjaka na ATP-ovu Touru. Čilić se izvanredno revanširao za lanjski poraz u finalu umaškog turnira u trima setovima.

U finalu će najbolji hrvatski tenisač igrati protiv Španjolca Marcela Granollersa. Pobijedio ga je u svim četirima dosadašnjim dvobojima osim u posljednjemu, petom međusobnom, koji je Granollers dobio prošle godine u Valenciji.

ATP Umag, polufinale:

Granollers (4) – Verdasco (1) 6:2, 6:7(5), 6:1
Čilić (2) - Dolgopolov (3) 7:5, 6:2