SLIJEDE NIJEMCI...

Čilić u svom jubileju izbacio kuma za polufinale

07.02.2014 u 16:28

Bionic
Reading

U ogledu posljednje dvojice hrvatskih predstavnika Marin Čilić je izbacio Ivana Dodiga i plasirao se u polufinale Zagreb Indoorsa gdje ga čeka njemački kvalifikant Björn Phau

Marin je nedavno bio vjenčani Dodigov kum, a u četvrtfinalnom ogledu koji je ponudio vrlo solidan tenis svladao ga je sa 7:5, 6:4 i tako poveo u međusobnim ogledima sa 3:2.

Dodig je više griješio, poglavito u trenucima koji će se pokazati ključnima u meču i Čilić je znao prihvatiti ponuđeno. Vraćao se Dodig iz zaostatka u prvom setu, poveo je i u drugom, ali Čilić je bio bolje psihološki pripremljen za ovaj meč i upisao je 20. pojedinačnu pobjedu na svom najdražem turniru.

'Nezgodno je malo igrati protiv kuma, posebno mi je žao što smo morali u ranoj fazi turnira. Imao sam malo i sreće, kao na meč loptu kada je lopta zapela za mrežu. Odigrali smo dobar meč, a servis me opet dobro služio i nijanse su odlučile,' rekao je nako meča Marin.

Osvajao je Zagreb tri puta, a do novog trijumfa dijele ga još dvije pobjede. Sljedeći protivnik bit ćemu Nijemac Phau (svladao Izraelca Dudija Selu 6:4, 6:3) koji je odkvalifikacija nanizao već šest pobjeda. Najizglednijim protivnikom u finalu čini se prvi nositelj Tommy Has, no tu je i Phillip Kohlschreiber. Pred Marinom su vjerojatno dva Nijemca, a ovaj osvojeni turnir bio bi mu 10. karijeri.

'Slijedi mi Nijemac Phau. Ljudi ga vjerojatno ne znaju puno, ali riječ je o jednom od najbržih tenisača na touru koji ima sjajn bekend. Bit će gusto,' završava Marin.