ROLAND GARROS

Čilić poražen od Söderlinga s glatkih 0:3

30.05.2010 u 16:25

Bionic
Reading

Marin Čilić posljednji je ispao od hrvatskih predstavnika u seniorskom dijelu drugog Garnd Slama sezone. Danas je morao, u osmini finala, čestitati Šveđaninu Robinu Söderlingu

 Nakon prošlogodišnjeg poraza u ovoj fazi natjecanja, Marin Čilić želi otići korak dalje na zemlji Roland Garrosa. Naravno, to neće ići lako jer s druge strane mu je Šveđanin Söderling, prošlogodišnji finalist. Bit će ovo prvi međusobni ogled ovih tenisača.

TIJEK MEČA PRATITE OVDJE

Marin Čilić - Robin Söderling 4:6, 4:6, 2:6

1. set

Söderling je otvorio meč, poveo sa 40:0, ali Čilić je uspio smanjiti na 40:30. No, uspio je Šveđanin sačuvati svoj servis. Čilić protivniku nije prepustio ni poena za 1:1. U sljedećm gemu Čilić je napravio velik posao, oduzevši protivniku servis za 2:1. Nažalost, kako je prednost stekao, tako ju je i izgubio. Söderling je odmah uzvratio breakom za 2:2. Šveđanin je bez problema stigao do 3:2 a onda i do novog breaka za 4:2. Iako je protivnik osvojio tri uzastopna gema, Čilić se nije predao. Prvo je osvojio svoj servis, a onda stigao i do tri break lopte na servis protivnika. Iskoristio je drugu i samnjio na 5:4. Servirao je Čilić za 5:5, a li s dva velika promašaja dopustio je protivniku da mu po treći put napravi berak i osvoji set sa 6:4.

2. set
U drugom setu oba su tenisača bez većih poteškoća uspjeli osvojiti svoje servise te se tako stiglo do završnice, u kojoj je Čilić servirao za 5:5. Tu su nastali prvi problemi jer Šveđanin je odlično istrčao jedan loš Čilićev lob, stigavši tako do set lopte. Söderling prvu nije iskoristio, ali drugu je za 6:4 i 2:0 u setovima.

3. set
Söderling je i u trećem setu nastavio mirno servirtai, a na Čilićevom je početnom udarcu stvarao veliki pritisak i odamh zaprijetio oduzimanjem servisa. Ipak, Čilić ga je uspio sačuvati te, barem za još neko vrijeme, ostati u meču. Na durgom Marinom servisu, Söderling je imao i 0:40 što je pretvorio u break za 1:3. Iako nije brilijrao, Marin se nije ni predavao te se breakom, smanjivši na 2:3, uspio vratiti u borbu za set. Nažalost, sljedeći servis opet je otišao na stranu protivnika, durigm riječima Söderlingu, koji je poveo 4:2. Sve je manje nade za Čilića, Šveđanin vodi 5:2. Svoju bolju igru Söderling je zaokružio još jednim breakom za 2:6.