OSIGURANI PRIJENOSI

Cikatić i ovim detaljem radi vrhunsku promociju Splitu i sportu

19.10.2016 u 09:27

Bionic
Reading

Ove godine krajem listopada, točnije od 22. do 29., u Velikoj dvorani Gripe u Splitu održat će se najveći sportski događaj u gradu - Europsko prvenstvo u tajlandskom boksu - Muay Thai, u kojem će sudjelovati sportaši iz 40 zemalja

Organizator prvenstva je bivši hrvatski kickboksač i prvi pobjednik turnira K-1 Grand Prix u Japanu 1993. godine Branko Cikatić. Očekuje se da će tih dana u Splitu oko tisuću sudionika prvenstva, njihovih trenera i članova obitelji popuniti splitske hotele. Natjecatelji su iz brojnih svjetskih zemalja, među kojima ipak prednjače Rusi, Nijemci, Nizozemci, Turci, Mađari, Šveđani i Litvanci. Prvenstvo će se održati od 22. do 29. listopada.

Tako će na prvenstvu na kojem se očekuje 400 sudionika iz 40 zemalja svijeta, od muških u A klasi nastupiti Ronald Žeželj (63,5 kg), Finko Barišić (71 kg), Marin Čarapina (81 kg) i Dino Belošević (91+ kg), Roko Doždor (63,5 kg), Adam Blauhor (67 kg) i Bruno Ninčević (81 kg) nastupit će u B klasi, dok će za žene u A klasi nastupiti Andreja Ivas (71 kg) te Filipa Merčep (67 kg).

Prvenstvo će pratiti i Međunarodni olimpijski odbor zbog uvrštenja tajlandskog boksa (Muay Thai) u obitelj olimpijskih sportova, a kao poseban gost natjecanja očekuje se tajlandski ministar turizma i sporta.

No kako organizatori žele da se taj događaj promovira i diljem svijeta, osigurali su link za live streaming, preko kojeg će se moći pratiti dvoboji iz splitskih Gripa. Dakle, i na ovom detalju vrijedi čestitati Cikatiću i njegovoj organizacijskoj ekipi, a link možete pronaći OVDJE

Tajlandski boks je borilačka vještina koja je nastala kao produkt stalnih sukoba naroda Thai na putu s jugoistoka Kine na područje današnjeg Tajlanda. U Hrvatskoj se taj sport pojavljuje 1984. godine, kada je osnovan prvi klub, dok ih je danas već 20. Posljednje 23 godine se u Hrvatskoj organiziraju državna prvenstva, a već 19 godina naši sportaši nastupaju na europskim i svjetskim natjecanjima.