Uefina ljestvica

Cijela Hrvatska u transu zbog Dinama; još samo jedan bod donosi dva kluba u Ligi prvaka!

22.02.2019 u 08:51

Bionic
Reading

Nakon što je hrvatski prvak Dinamo u uzvratnom susretu nadigrao Viktoriju Plzen s 3:0, te je tako nadoknadio zaostatak 1:2 iz prvog susreta, sa stilom je izborio plasman osminu finala Europske lige. No, osim toga Dinamo je omogućio Hrvatskoj da uskoro ima dva kluba u Ligi prvaka

Sjajne igre Dinama u Europskoj ligi, osim pune blagajne u koje se slilo gotovo 20 milijuna eura od Uefinih bonusa, donijele su Hrvatskoj i pregršt bodova te samim time i sve bolji koeficijent.

Sve utakmice UEFA Europske lige, uključujući sve utakmice Dinama, ekskluzivno možete u HD kvaliteti gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE

Tako je Dinamo ove sezone znatno napredovao na Uefinoj ljestvici te je tako stigao nadomak pozicije koja donose Hrvatskoj dva kluba u kvalifikacijama za Ligu prvaka, ali tek na ljeto 2020. godine.

  • +6
Navijači Dinama nakon utakmice slave veliku pobjedu Izvor: Cropix / Autor: Marko Todorov / CROPIX

Konkretno, Dinamo je ove sezone osvojio 15 bodova na Uefinoj ljestvici (gleda se ukupan broj predstavnika u Europi, op.a.) i prema toj računici 'modrima' treba još samo jedan bod iz dvije utakmice osmine finala Europske lige, kako bi Hrvatska prestigla Dansku i Češku te dođe na 15. mjesto ljestvice.

Dinamo je ovakav skok na Uefinoj ljestvici, osim ogromnim brojem bodova koje je osvojio, napravio i zahvaljujući nekim kiksevima drugih klubova. Primjerice, švicarski Zurich je svojim ispadanjem na jedan način pogurao Dinamo.

Dakle, ako Dinamo osvojio taj jedan bod u osmini finala Europske lige, Hrvatska bi u ljeto 2020. godine mogla imati čak pet predstavnika u kvalifikacijama za Ligu prvaka i Europsku ligu. Svakako sjajna vijest za Rijeku, Hajduk, Osijek, Lokomotivu i druge... Scenarij kakvom se uoči početka sezone niti najveći optimisti nisu mogli nadati.

  • +8
Dinamo - Viktoria, navijači na maksimirskom stadionu Izvor: Pixsell / Autor: Goran Stanzl/PIXSELL