NADA VUKOVA

Cibos Lovro Buljević među najboljima na Jordan Brand Clasic kampu!

14.03.2014 u 11:43

Bionic
Reading

Barcelona se pokazala sretnim terenom za mlade hrvatske sportaše. Ovoga puta u središtu priče su hrvatski košarkaši koji su sudjelovali na Jordan Brand Classic, međunarodnom košarkaškom kampu u Barceloni, u organizaciji tvrtke Nike.

Riječ je o mladim košarkašima sve redom reprezentativcima u svom uzrastu 1998. godišta, Luki Barišiću iz KK Cedevita, Mateu Čolaku i Lovri Buljeviću iz KK Cibona, a među najboljih 10 od ukupno 40 sudionika završio je Lovro Buljević koji je ostvario zapažen učinak za svoju momčad. Lovro će tako svoj talent, zajedno s vršnjacima iz cijeloga svijeta, prezentirati u nastavku kampa u New Yorku, u koji putuje za mjesec dana.

U tamošnjem Barclays centru, u kojemu nastupa NBA klub Brooklyn Nets, će trenirati, unapređivati svoju igru, ali i odmjeriti snage u međusobnom duelu 20-ak ponajboljih igrača iz cijeloga svijeta 1998.godišta i mlađe. Valja istaknuti da su mladi košarkaši sve treninge odradili u kampu FC Barcelona u kojem treniraju sve sekcije sportskog društva.

Završnu utakmicu su odigrali u legendarnoj košarkaškoj dvorani Palau Blaugrana, a istoj su nazočili i prvotimci Barcelone, Erazim Lorbek, Brad Olesen, Jacob Pullen i naš Mario Hezonja.

Inače, Nike i Jordan Brand Classic kamp, već osmu godinu zaredom okupljaju najtalentiranije mlade košarkaše Europe i pružaju im šansu za dokazivanje na trodnevnim treninzima i utakmici, kroz koje su prošle i najveće NBA zvijezde poput LeBrona Jamesa, Carmela Anthonyja, Kevina Duranta, Kyrija Irvinga i mnogih drugih.

Jordan brend je dio tvrtke Nike, a kolekcije obuće, odjeće i sportskih dodataka inspirirane su košarkaškom ikonom, slavnim Michaelom Jordanom

Brend je nastao 1997. godine i od tada je postao simbol sportskih performansi, ali i program koji uspješno ističe značaj obrazovanja, sporta i kreativnosti.