čeka se potvrda iz kluba

Cibonino slavlje zasjenila najava senzacionalne selidbe Cedevite u Ljubljanu

31.05.2019 u 06:23

Bionic
Reading

Četvrtom pobjedom Cibone nad Cedevitom, u finalnoj seriji doigravanja za naslov prvaka Hrvatske, spuštena je zavjesa na košarkašku sezonu. No, kao što je bivši proslavljeni hrvatski reprezentativac Josip Sesar u prijneosu na Arenasportu rekao, postoji i opasnost da je 'spuštena zavjesa' i na KK Cedevitu

Istu priču koju je Sesar najavio putem TV prijenosa, pišu i Sportske novosti, a prema njoj bi zagrebačka Cedevita u novoj sezoni svoje mjesto u prvoj ABA ligi pokušala ustupiti ovoj novoj, ljubljanskoj, a na Velesajmu bi ostala tek B momčad koja igra hrvatsku Premijer ligu i mlađi pogoni.

Isti izvor podsjeća na kronoligiju i kako je Emil Tedeschi htio svojevremeno uložiti u Cibonu, no do toga nikada nije došlo, što zbog Grada Zagreba, što zbog toga što u klubu nisu htjeli dopustiti Tedeschiju dovoljnu razinu kontrole.

A sad bi zagrebačku Cedevitu mogla zamijeniti - ljubljanska! Petrol Olimpija ove je sezone utukla nevjerojatno mnogo novca, ciljala Euroligu, a naposljetku ispala iz prvog ranga regionalnog natjecanja. Prema pisanju Sportskih novosti, Tedeschiju je upravo Olimpija glavna meta, a novi klub bi se zvao Cedevita Olimpija.

Zagrebačka Cedevita tako bi svoje mjesto u prvoj ABA ligi pokušala ustupiti ovoj novoj, ljubljanskoj, a na Velesajmu bi, ostala tek B momčad i mlađi pogoni. Stožer glavne momčadi kao i jači igrači otišli bi put glavnog grada Slovenije, a novi budžet bio bi gotovo duplo veći od sadašnjeg - iznosio bio 2,5 milijuna eura.

Iako bi odlazak Cedevite možda donio znatno veći paritet hrvatskom prvenstvu, to bi bio težak udarac na kvalitetu.

Iz Cedevite zasad nema nikakvih komentara. No, glas je pušten preko nekoliko izvora....

  • +19
Četvrta utakmica finala doigravanja prvenstva Hrvatske za kosarkaše, Cedevita - Cibona Izvor: Cropix / Autor: Damir Krajac / CROPIX