POČEO LOV NA KASUNA

Cibona u panici, još jedan važan igrač napustio klub!

23.01.2013 u 09:33

Bionic
Reading

U Ciboni je posljednjih dana vrlo prometno i roster se smanjio na svega osam igrača, tako da je za očekivati nova lica u danima koji dolaze

Naime, kako doznajemo, Justin Hamilton nije se pojavio na večernjem treningu u utorak i njegov menadžer već mu je našao novi klub. S obzirom na financijske probleme u kojima je u posljednje vrijeme Cibona, zbog čega igračima kasne plaće, Hamilton je iskoristio tu opciju.

Podatak da je dolaskom u Cibonu vrlo brzo dobio i hrvatsku putovnicu svakako će mu olakšati pronalazak novog kluba. Poznato je da je bivši trener Cibone Veljko Mršić insistirao ljetos na dovođenju Hamiltona (imao je odličnu ponudu španjolskog Estudiantesa) koji je na NBA draftu bio ukupno 45. pick (prava na njega polaže Miami Heat).

Tako je Cibona na centarskoj poziciji ostala samo na veteranu Andriji Žižiću te na bivšem MVP-u BiH lige Marku Jagodiću Kuridži koji od odlaska Mršića ima vrlo malu minutažu kod trenera Danijela Lutza

Navodno u Ciboni užurbano rade na dovođenju novog centra, a jedna od opcija je i 215 cm visoki Mario Kasun koji je početkom prosinca 2012. godine raskinuo ugovor s Montepaschijem iz Siene.

Kako doznajemo, 32-godišnji Kasun s obitelji je trenutačno u Barceloni, odakle mu je supruga Rakel, te redovito trenira s lokalnim trećeligašem i važe ponude kojih ne nedostaje. Imao je nekoliko opcija, među kojima i povratak u NBA, no poznato je da je često znao reći da mu je jedna od velikih želja da zaigra u klubu u kojem se proslavio Dražen Petrović, njegov najveći igrački uzor.

Ima li Cibona novaca za Kasuna, nije poznato, ali da bi bivši reprezentativac itekako dobro došao Ciboni u A-1 Ligi za prvaka – nije potrebno posebno naglašavati.

Hamiltonovim naglim odlaskom iz kluba Cibona je nakon prodaje Tomislava Zubčića Lietuvos Rytasu te 'prepuštanja' BiH reprezentativca Ante Mašića Cedeviti praktički ostala bez tri igrača iz startne petorke.

Ako tome dodamo da su u utorak klub napustili i bivši NBA playmaker Smush Parker te mladi Amerikanac Dustin Ware – roster Cibone čini se strašno tanak.

Tako će silom prilika svoje kvalitetne minute (napokon) dobiti 16-godišnji Marko Arapović, a očekuje se i debitantski nastup godinu dana mlađeg Lovre Mazalina. Uz dodatak 18-godišnjeg Darija Šarića, koji pokazuje sve bolje igre, nova-mlada Cibona u nastavku ABA lige imat će jako težak zadatak da bi izbjegla dno ljestvice.

No vjerojatno će direktor Cibone Zdenko Antunović te predsjednik kluba Ivica Lovrić 'već nešto smisliti'. Ako su uspjeli 'bogatima' oteti genijalca Šarića, onda će sigurno naći i prava pojačanja za još uvijek aktualnog prvaka Hrvatske. Umjesto Prkačina nedavno je u klub na mjesto sportskog direktora stigao iskusni Vlado Vanjak tako da u logistici ljudi ne nedostaje.

Zdenko Antunović i Milan Bandić