NLB LIGA

Cibona u očekivanju novih packi?

21.11.2010 u 10:16

Bionic
Reading

Do prije godinu, dvije momčad Radničkog bi na put prema Zagrebu krenula u sumornom i deprimirajućem raspoloženju, svjesna da će pod Tornjem 'popiti' 20, 30 ili 40 koševa razlike. Za razliku od tih vremena, pritisnuta svim mogućim i nemogućim problemima, sad strahuje - Cibona!

Hoće li Cibona uopće igrati svoju nedjeljnu utakmicu protiv Radničkog u regionalnoj ligi? To je pitanje na koje ovog trenutka ne postoji točan odgovor. HEP je isključio struju klubu, a u mračnoj dvorani nema ni minimalnih uvjeta za igru. No pravo je pitanje pogoduje li uopće 'vukovima' da igraju protiv Radničkog?

Jasno, Radnički nije snage Barcelone ili LA Lakersa, no ovog trenutka Cibona je u takvom stanju da teško može pobijediti i prosječnu momčad na kvartovskom haklu. Uprave gotovo da i nema, novca ljudi vezani uz klub nisu vidjeli mjesecima, a sasvim je jasno - i svlačionica je razjedinjena. U cijeloj priči valja naglasiti i da je kvaliteta pojedinaca upitna, ozlijeđeni nikako da se oporave, a Zdravko Radulović u svom tom džumbusu još mora tu i tamo ostvariti pobjedu.

Cibona je danas ruina od kluba, no unatoč tome Radnički će doći prepun respekta. Dakle, pobjednika utakmice odlučit će najviše to imaju li naši istočni susjedi sportske drskosti da jednostavno uzmu pobjedu u Draženovu domu, a manje to je li Cibona dovoljno kvalitetna ili nije. Nymburk je već iskoristio situaciju, a njegovi igrači proslavili su tu pobjedu kao da su postali prvaci svijeta.