BUDUĆNOST KLUBA

Cibona ostala bez još jednog talenta; Arapović u Cedeviti!

13.08.2014 u 15:39

Bionic
Reading

U ambicioznom zagrebačkom klubu Cedeviti zaista se ne šale i polako slažu momčad za budućnost. Tako je godinu dana nakon nadarenog Lovre Mazalina iz Cibone u Cedevitu prešao još jedan tinejdžer - Marko Arapović, sin legende Cibone Franje Arapovića

Nakon kapetana seniorske Roka Ukića, Cedeviti je pristupio i kapetan juniorske reprezentacije Marko Arapović; 18-godišnji, 207 cm visoki Marko (20. 7. 1996., Zagreb) s Cedevitom je potpisao četverogodišnji ugovor.

'Dosta sam razmišljao ovih dana o opcijama i na kraju sam se odlučio za, vjerujem, najbolju, za dolazak u najstabilniju situaciju, za dolazak u Cedevitu, za klub s definitivno najboljim trenerom koji će mi pružiti najbolji rad i priliku. Sve to, naravno, moram sam izboriti ali stvarno sam sretan i zadovoljan te priželjkujem jednu dobru sezonu', kazao je Arapović za kojeg su interes osim nekih bogatih europskih klubova pokazala i neka američka sveučilišta kao što su Duke i Gonzaga. Međutim, 207 cm visoki Arapović, krilni centar meke ruke, odlučio se za ostanak u rodnom gradu.

Cedevita na unutarnjim pozicijama ima mladu postavu, s iskusnijim Bilanom, Delašom i Zubčićem, te mladim snagama Žganecom i Arapovićem.

'Momčad je jako dobro sastavljena, puno je tu mladih igrača ali vjerujem da ćemo imati kvalitetu i na unutarnjim i na vanjskim pozicijama. Bit će dobra konkurencija ispod koša ali ima tu prostora za sve uz dosta rotacija. Znam suigrače, s mnogima sam se susretao i igrao ranije i baš mi je drago da smo se našli. Tu mi je i najbolji prijatelj, suigrač Lovro Mazalin s kojim sam se davno dogovarao kako ćemo biti zajedno kada budemo seniori i sada se to ostvarilo. On je došao sezonu prije pa sam morao i ja, ha ha!'

Cibona - Cedevita? Sportsko gradsko suparništvo?

'Sada ćemo vidjeti s ove strane kako to izgleda. Ciboni sam se zahvalio na svemu do sada. U sportu uvijek tražiš nešto novo ako je to, nadam se i bolje. Cedevita je isto zagrebački klub, koji se diže kroz sezone, tako da neće biti velika promjena a ciljevi će svakako biti osvajanje hrvatskih naslova i što bolji rezultati u ABA ligi i Euroligi.'


Marko će se pripremama Cedevite priključiti već odlaskom na pripreme u subotu a prije toga bit će, skupa s Rokom Ukićem, predstavljen javnosti u subotu u 13 sati u Domu košarke Cedevita.

Prezadovoljan učinjenim u prijelaznom roku je i direktor Cedevite Krešimir Novosel.

'Imamo sjajan roster i dobro smo radili u prijelaznom roku. Momčad je mlada, izuzetno potentna i uz pravi rad a trener Repeša je pokazao da to zna, svi mogu napredovati uz dobar rezultat. U budućnosti ćemo imati dosta razloga za veselje. Naša vizija je u stvaranju klupskog identiteta profiliranje mladih igrača. Doveli smo velike talente da bi se uz naš program razvili u prave igrače. Nadam se da ćemo svi biti zadovoljni. Klub kroz rezultate i igrači kroz osobni napredak', kazao je Novosel.

Marko Arapović trenutačno je jedan od najvećih hrvatskih košarkaških talenata. Cedeviti bi mogao koristiti na obje pozicije pod košem, a prošle sezone za Cibonu je u ABA ligi nastupio u 10 utakmica uz prosjek od 2,2 poena i 0,9 skokova za 4,6 minuta, dok je u A-1 Ligi za prvaka i u doigravanju igrao uz prosjek od 5,2 poena i 2,6 skokova za 11:59 minuta na parketu. Cedevitinim navijačima ostao je najviše u sjećanju po tome što je odlično odigrao prvu utakmicu finalne serije za prvaka Hrvatske, kad je za 14:15 minuta Cedeviti zabio 11 poena.

Arapović je za Hrvatsku po dva puta igrao na U-16 Europskom prvenstvu (2011. i 2012.) i U-18 Europskom prvenstvu (2013. i 2014.) te jednom na U-17 Svjetskom prvenstvu (2012.). Na nedavno završenom U-18 Europskom prvenstvu u Turskoj, na kojem je Hrvatska osvojila broncu, s prosječno 17 poena, osam skokova, 2,7 asistencija i 1,4 ukradene lopte po utakmici bio je prvi strijelac, drugi skakač, četvrti asistent i prvi kradljivac u reprezentaciji Hrvatske.