Marko Tomas potpisao

Cibona dobila veliko pojačanje; otkriven i ključni detalj ugovora

03.10.2017 u 11:41

Bionic
Reading

Marko Tomas po završetku Europskog prvenstva i teškog poraza od Rusije u osmini finala nije želio niti čuti za košarku. Odlučio se desetak dana odmoriti te nakon toga potražiti novi klub

Odmah nakon poraza od Rusije 32-godišnji Marko Tomas je vidno ljutit rekao: Gadi mi se košarka!'

Kaže kako je prvenstveno bio ljutit na sebe, jer se nakon dugo vremena osjećao sjajno u dresu Hrvatske i nije pružio igre kakve je očekivao.

Po povratku u Zagreb u razgovoru za tportal rekao je kako neće žuriti s odabirom novog kluba, a kako bi održavao formu osim redovitih partija tenisa – kojem se potpuno posvetio - priključio se i treninzima Cibone gdje mu stariji brat Ivan već neko vrijeme radi kao trener u mlađim kategorijama.

Uskoro je došla i ponuda Cibone, a novi trener Slobodan Subotić – Piksi tako je dobio još jednog iskusnog vanjskog igrača u rotaciji.

Iz Cibone su potvrdili kako su s Tomasom, koji se po drugi puta vraća među 'vukove', potpisali ugovor uz dodatak kako je 'ugovor potpisan do kraja sezone s opcijom odlaska ukoliko bude u interesu objema stranama.'

To znači kako će 32-godišnji reprezentativac, koji je u karijeri igrao za Zagreb, Real Madrid, Fuenlabradu, Fenerbahče, Cedevitu i Ankaru, napustiti klub ako stigne dobra financijska ponuda iz inozemstva. Dakle, dobio je uvjete u ugovoru kakve je želio, a Cibona je dobila veliko pojačanje.

Prvi nastup Tomas će imati u četvrtak 5. listopada u 2.kolu ABA lige kada Cibona dočekuje Petrol Olimpiju.

  • +29
Eurobasket: Hrvatska - Rusija, osmina finala Izvor: Licencirane fotografije / Autor: FIBA