SPUŠTEN AIR AVELINO

Cibona do pobjede teže od očekivanog

26.11.2008 u 21:17

Bionic
Reading

Zagrebačka Cibona nadvisila je u srijedu navečer talijanski Air Avelino sa 82:79 (19:17, 14:14, 21:20, 16:19; 12:9) i tako stigla do četvrte euroligaške pobjede u pet odigranih susreta. 'Vukovi' su do slavlja stigli puno teže od očekivanog

Cibona je u srijedu navečer, u svom Draženovu domu, stigla i do četvrte pobjede u Euroligi. Talijanski Avelino bio je prežaljen i prije početka utakmice, no na kraju se ispostavilo da su suigrači bivšeg 'cibosa' Chrisa Warrena bili nadomak velikom iznenađenju.

Cijela utakmica protekla je u čudnom ritmu. Igrači obiju sastava nisu nanizali više od dvije, tri uspješne akcije, a da u međuvremenu nisu napravili neku banalnu pogrešku u dodavanju ili šutu u 100-postotnoj koš poziciji. Izmjenjivanja u vodstvu bila su česta, a tek su domaćini sredinom posljednje četvrtine uspjeli ostvariti vodstvo od 10 koševa razlike (67:57). Na kraju ni to vodstvo nije bilo dovoljno za pobjedu u regularnih 40 minuta, već se nakon 70:70 morao igrati petominutni produžetak.

Nekadašnja NBA zvijezda Travis Best izvrsno je 'dirigirao' svojom momčadi i upravo je njegova zasluga što je Avelino uopće i izborio produžetak. S druge strane, Davor Kus je bio solidan u napadu, no u obrani je prilično kiksao i tako se uklopio u opće sivilo igre. Ipak, upravo je Riječanin bio motor svoje momčadi i njegovih pet koševa na početku dodatnog vremena bili su vrlo važni za konačnu pobjedu. Ipak, pobjedničke koševe zabio je Nikša Prkačin postigavši četiri uzastopna koša u posljednjoj minuti, a Earl Calloway jednim pogođenim bacanjem tek je postavio konačnih 82:79.

Kus je bio i najbolji strijelac svoje momčadi, zabio je 23 koša, Earl Calloway dodao je 14, dok je posve podbacio Rawle 0kickbokser' Marshall čiji je šut iznosio 2:10. U redovima gostiju najviše je pogodio Warren (20 uz 3 asistencije), Eric Williams dodao je 12 poena, a Best je uz 4 asista zabio 11 koševa.