POBJEDE DINAMA I SPLITA

Cibalia pokvarila Malešovu premijeru

30.04.2011 u 22:01

Bionic
Reading

U šest subotnjih utakmica 27. kola Prve HNL bilo je nekoliko zanimljivih rezultata. Cibalia je na Poljudu srušila Hajduk (1:2), Dinamo je pobjednički prošao kroz Šubićevac (0:2), a do trijumfa vrijednog Europe u Zaprešiću je stigao Split (0:2)

Šibenik – Dinamo 0:2

Hrvatski prvak je uspješno prošao Šubićevac. Šibeniku su bodovi bili znatno potrebniji za očuvanje prvoligaškog statusa, a zašto Dinamo nije pokleknuo najviše su si domaći igrači krivi sami. Momčad Vjekoslava Lokice bila je u početku bolja, a u 19. minuti je imala i kazneni udarac nakon što je Kelava srušio Jelića. Bačelić-Grgić je pucao s bijele točke, ali Dinamov vratar je bio pobjednik. Tako su Šibenčani i drugu utakmicu propustili realizirati najstrožu kaznu.

Kazna za šibenske promašaje stigla je u drugom dijelu, a u oba je svoje prste imao bivši šibenski igrač Ante Rukavina. On je prvo u 57. izborio slobodnjak kojeg je uspješno izveo Pedro Morales, a zatim je u 90. iznudio jedanaesterac iz kojeg je sam zabio.

Hajduk – Cibalia 1:2

Igrači Hajduka su svojem novom predsjedniku Hrvoju Malešu premijeru na toj dužnosti 'čestitali' porazom. Kod 'bilih' nije bilo prave agresije i želje da bi se srušila solidna Cibalia. Očigledno su na splitske igrače negativno djelovale neke najavljene Malešove mjere koje se tiču rezanja ugovora.

A dobro je počelo za domaćina. U 11. minuti Andrić je proigrao Čopa koji je bio nepogrešiv za 1:0. No veselje četiri tisuće ljudi na tribinama se nije stišalo, a Vinkovčani su uzvratili. Čuljak je prošao po desnoj strani i našao Prgometa koji je bio precizan za izjednačenje. Do odmora su gosti mogli i povesti, ali rezultat se nije mijenjao.

U nastavku je novi šok Hajduk doživio u 60. minuti. Sada je asistent bio Prgomet, a strijelac Čuljak. Do kraja utakmice jalova nastojanja 'bilih' nisu urodila plodom, a crveni karton je u 89. minuti zaradio Bulku nakon što je odgurnuo Čuljaka.

Inter - Split 0:2

Trebao je to biti derbi koji je odlučivao o putniku u Europu. No Splićani su lako prošli Zaprešić te su tako Interu na ljestvici pobjegli na pet bodova. 'Crveni' su u vodstvo stigli u petoj minuti kada je iz slobodnog udarca neobranjivo pogodio Vitaić. U 28. je već bilo 2:0. Križanac je na spavanju uhvatio obranu 'žutih', a njegovu asistenciju je iskoristio Serdarušić. Gosti su cijelu utakmicu držali situaciju pod kontrolom i Inter ni u jednom trenutku nije uspio ugroziti njihovu pobjedu.

Istra 1961 – Varaždin 2:0

Istra se i dalje grčevito bori za prvoligaški spas. Novi bodovi su osvojeni protiv Varaždina koji je psihički prazan nakon ulaska u finale Kupa s čime je osigurao nastup u Europi. Puljani su za hrabriju igru nagrađeni u 38. minuti kada je Linić s 13 metara svladao do tada vrlo dobrog Krkleca. U drugom dijelu domaćin je čekao priliku iz kontre, a dočekao je kazneni udarac. Krklec je srušio Šehića koji je i realizirao jedanaesterac za 2:0. Momčad iz 'baroknog grada' mogla je do počasnog pogotka u samoj završnici susreta, ali je Šafarić s bijele točke pucao preko grede.

Zadar – H. dragovoljac 1:0

Zadrani su stigli do važne pobjede. U Stanovima je pao otpisani Hrvatski dragovoljac, posljednja momčad prvenstva. Domaćin je dominirao pogodio dvije vratnice prije nego što je iz slobodnjaka Mršić probio Vidakovića pred kraj prvog poluvremena (42). U nastavku su gosti imali inicijativu, ali bez konkretnog učinka da nešto promijene.

Osijek – Rijeka 0:0

U Gradskom vrtu su momčadi iz 'zlatne sredine' prvenstvene ljestvice odigrale utakmicu bez pogodaka. Oko 1.500 gledatelja je u prvom dijelu vidjelo dobru kontru Riječana, ali ne i ubojitu, a u nastavku je terenom zagospodario Osijek. No junak susreta gostujući vratar Lisjak obranio je dobre prilike Šorše i dvije Vidakovića te spasio bod klubu s Kantride.