NEVJEROJATNA PRIČA

Cibalia ostala u MAXtv Prvoj ligi; i to na kakav način!

07.06.2017 u 21:56

Bionic
Reading

Cibalia je i u uzvratnoj utakmici play-offa za MAXtv Prvu ligu bila bolja od Gorice, u prvoj utakmici koja se igrala u Zaprešiću bilo je 2:0, a u uzvratu u Vinkovcima 3:1

Vinkovački prvoligaš ispisao je jednu od najnevjerojatnijih priča u povijesti hrvatskog prvoligaškog nogometa. 'Nebeskoplavi' su veći dio sezone bili na začelju, daleko udaljeni od devetog mjesta koje je donosilo kvalifikacije za ostanak, ali su na čudesan način sezonu završili u velikom stilu.

Prvo su u napetoj završnici prvenstva prestigli Split i gurnuli ga u niži rang, a sada su u obje utakmice nadigrali drugoplasiranu momčad 2. HNL Goricu i zasluženo potvrdili da će u slavonskom gradu i sljedeće sezone gostovati Rijeka, Dinamo, Hajduk, Osijek...

Velik posao Cibalia je obavila u prvih 90 minuta kada se vratila u Vinkovce s velikih 2:0, a u uzvratu Bartolovićeva družina nije dozvolila nikakav senzacionalni preokret Goričana.

  • +7
Cibalia - Gorica, uzvratna utakmica play-offa za 1. HNL Izvor: Cropix / Autor: Vlado Kos / CROPIX

Domaćin se odmah nametnuo, imao više pokušaja, posjed lopte, pogodio vratnicu (Pervan), a takva igra isplatila mu se u 29. minuti. Glavica je odlično proigrao Bašu koji je izbjegao zaleđe izašao pred suparničkog vratara i pogodio za 1:0.

Mogao je Baša u 38. minuti povećati vodstvo, ali nije iskoristio čistu priliku te je kazna stigla samo dvije minute kasnije. Serdarušić je ubacio s lijeve strane, a iz blizine je loptu u mrežu ugurao Pejić. Gorica je tako vratila nadu, ali...

U nastavku Cibalia nije napravila korak unatrag nakon svega što je prošla ove sezone (problemi s plaćom za igrače, smjene trenera, sudačke odluke na štetu vinkovačkog kluba, bodovni zaostatak...), a za hrabrost je nagrađena u 58. minuti, ovoga puta je Baša bio asistent, a strijelac Glavica za 2:1.

Cibaliji nogometaši pogađali su još dva puta okvir gola (Pervan, Glavica), ukupno tri puta na cijelom susretu, a konačnih 3:1 postavio je Vitaić u posljednjim trenucima dvoboja.