NHL DOIGRAVANJE

Chicagu važna gostujuća pobjeda i kapitalna prednost

04.06.2015 u 08:25

Bionic
Reading

U prvom susretu finala doigravanja NHL lige hokejaši Chicago Blackhawksa su na gostovanju pobijedili Tampu Bay Lightning 2:1 i u seriji na četiri pobjede poveli 1-0.

Druga utakmica na rasporedu je 6. lipnja ponovo u Amalie Areni u Tampi.

Domaćin je poveo golom Kanađanina Alexa Killorna u 5. minuti i držao je vodstvo sve do 54. minute. Tada su gosti u razmaku od 120 sekundi zabili dva pogotka i okrenuli rezultat. Strijelci za preokret Blackhawksa bili su Finac Teuvo Teravainen (53:28) i Kanađanin Antoine Vermette (55:26).

Sjajan je bio i gostujući vratar Corey Crawford koji je obranio nekoliko iznimno teških udaraca, a na koncu je sakupio 22 obrane. Njegov kolega na suprotnoj strani Ben Bishop imao je obranu manje.

Bio je to prvi poraz hokejaša Tampe ove sezone u doigravanju nakon što su u susretu poveli. U dosadašnjih devet susreta u kojima su zabili prvi gol na utakmici u svih devet su i slavili.

'Bila je ovo tvrda i čvrsta utakmica, dostojna finala. Želio sam zabiti gol i moja se želja ostvarila', kazao je 20-godišnji Finac koji je osim gola upisao i asistenciju.

'Teuvo je odigrao sjajno, nevjerojatno zrelo', kazao je Vermette dodavši: 'Bili smo brzi i agresivni. To je presudilo'.

Chicago lovi treći Stanley Cup u posljednjih šest godina, te šesti u povijesti kluba, dok je Tampa svoji jedni naslov osvojila 2004.