NHL LIGA

Chicagu slavlje i u drugoj utakmici protiv aktualnih prvaka

03.06.2013 u 08:27

Bionic
Reading

U Zapadnoj konfernciji hokejaši su odigrali i drugi susret finala. Kao i u prvoj utakmici i u ovoj su slavili hokejaši Chicaga koji su tako protiv aktualih NHL prvaka LA Kingsa poveli 2:0 u seriji

Hokejaši Chicaga došli su i do druge pobjede u finalu Zapadne konferencije NHL lige. U svome su United Centeru svladali aktualnog prvaka Los Angeles s 4:2.

Blackhawksi sada vode s 2:0 u seriji i trebaju im još dvije pobjede za plasman u veliki finale. Treća je utakmica na rasporedu u utorak u Los Angelesu gdje Kingsi trenutno imaju 14 pobjeda zaredom.

Andrew Shaw je u nedjelju već u drugoj minuti utakmice donio Chicagu vodstvo koje je u posljednjoj minuti prve dionice povećao Brent Seabrook. Novi je bljesak domaćih uslijedio u prvoj polovici druge trećine: Bryan Bickell je zabio u osmoj, a Michal Handzuš u desetoj minuti za velikih 4:0. Gostujući je trener u tom trenutku zamijenio prvog vratara Jonathana Quicka (lanjski MVP doigravanja), ali unatoč tome što Blackhawksi više nisu postigli nijedan pogodak, šanse za preokret nije bilo. Do kraja su tek Jeff Carter i Tyler Toffoli ublažili poraz.

Corey Crawford je odigrao još jednu dobru utakmicu na vratima Chicaga, obranivši 29 udaraca, a treba spomenuti i dvostruke asistente Patricka Sharpa i Brandona Saada.

NHL doigravanje, konferencijski finale:

Zapadna konferencija

Chicago - Los Angeles 4:2

Chicago vodi u seriji s 2:0