NHL liga

Chicago slavio nakon penala, Anaheim uvjerljiv u Dallasu

02.04.2013 u 09:27

Bionic
Reading

Hokejaši Chicaga, vodeća momčad Zapadne konferencije NHL lige, pobijedili su u svome United Centeru Nashville nakon izvođenja penala s 3:2

Blackhawksi su vodili poslije dvije trećine s 2:0 pogocima Brandona Saada i Patricka Kanea, ali su na koncu pobjedu morali tražiti u penalima. Predatorsi su se u posljednjoj dionici vratili golovima Davida Legwanda i Taylora Becka, no ostali su na samo jednom osvojenom bodu. Odlučujući je gol za Chicago u petoj seriji kaznenih udaraca zabio branič Michal Rozsival

Najbliži pratitelji Chicaga na Zapadu, Anaheim Ducksi, autori su najuvjerljivije pobjede večeri. Slavili su u gostima kod Dallasa s 4-0 i to nakon što su do polovice utakmice mreže mirovale. No, već do kraja druge trećine su Bobby Ryan, Corey Perry i Matt Beleskey riješili sve nedoumice oko pobjednika, a u samoj je završnici dvoboja Teemu Selänne pogodio praznu mrežu. Švedski vratar Ducksa Viktor Fasth obranio je 26 udaraca i ubilježio treći ''shutout'' ove sezone.

Drugoplasirani sastav Istoka Montreal bez poteškoća je na svome ledu pobijedio Carolinu (4-1). Dvostruki je strijelac bio Max Pacioretty, a pogađali su i Andrej Markov i Jeff Halpern. Carey Price je na vratima Canadiensa obranio 16 udaraca u svojoj jubilarnoj 300. utakmici u karijeri.

San Jose je došao do pete pobjede zaredom, u ponedjeljak je slavio u gostima kod Vancouvera s 3-2. Najburnije je bilo u drugoj trećini u kojoj su pala četiri pogotka. Sharksi su poveli s 3-0 zahvaljujući Andrewu Desjardinsu, Joeu Thorntonu i Loganu Coutureu. Za Canuckse je smanjio Chris Higgins, potom je u zadnjoj trećini zabio i Alexandre Burrows, ali do izjednačenja domaći nisu došli.

Dva njujorška kluba vode borbu za doigravanje na Istoku, a oba su u ponedjeljak slavila. Rangersi su kod kuće bili bolji od Winnipega s 4-2, dok su Islandersi kao gosti svladali New Jersey s 3-1.

NHL liga, ponedjeljak:

New Jersey - New York Islanders 1-3
New York Rangers - Winnipeg 4-2
Montreal - Carolina 4-1
Detroit - Colorado 3-2
Minnesota - St. Louis 1-4
Chicago - Nashville 3-2, penali
Dallas - Anaheim 0-4
Edmonton - Calgary 4-1
San Jose - Vancouver 3-2