NHL DOIGRAVANJE

Chicago izborio majstoricu u finalu Zapadne konferencije

28.05.2015 u 11:26

Bionic
Reading

U šestom susretu finala doigravanja Zapadne konferencije NHL lige Chicago Blackhawksi su u svom United Centru pobijedili Anaheim Duckse 5:2 izjednačivši rezultat na 3:3, pa će o plasmanu u veliko finale odlučivati sedma utakmica koja je na rasporedu 30. svibnja u Anaheimu.

I u finalu Istoka između New York Rangersa i Tampa Bay Lightninga odlučivat će sedma utakmica i ovo je tek drugi put u posljednjih 47 godina da u oba konferencijska finala odlučuju sedmi susretima.

Nakon prve trećine bez golova, Chicago je u drugoj dionici poveo 3:0 načinivši veliki korak prema pobjedi. Gosti su smanjili na 3:2, imali nekoliko sjajnih prilika za izjednačenje, no Blackhawksi su u posljednje četiri minute zabili još dva gola i razriješili pitanje pobjednika.

Strijelci za Chicago bili su Brandon Saad (28:23), Marian Hossa (30:41), Patrick Kane (32:08) i Andrew Shaw (56:28, 59:11). Corey Crawford je sakupio 30 obrana, a sjajan je bio i Duncan Keith koji je upisao tri asistencije, a kod rezultata 3-2 spriječio izjednačenje.

'Duncan je bio sjajan. Što više igra to je bolji. Kod njega ne postoji riječi umor', kazao je trener Blackhawksa Joel Quenneville.

Kod gostiju golove su zabili Patrick Maroon (34:13) i Clayton Stoner (41:57).

U finalu Istoka sedma utakmica između New York Rangersa i Tampa Bay Lightninga na rasporedu je 29. svibnja u Madison Square Gardenu.