TUŽBA OD MILIJUN EURA

Chelsea tuži Savez zbog neudobnog zrakoplova!

13.11.2009 u 11:07

Bionic
Reading

Čelnici Chelseaja spremni su podignuti tužbu vrijednu milijun eura protiv Engleskog nogometnog saveza koji je iznajmio premali avion kojim su engleske zvijezde otputovale u Dohu, zbog čega je Frank Lampard doživio ozljedu pa ga neće biti na terenu nekoliko tjedana

Kako stvari stoje, na stol Engleskog nogometnog saveza (FA) uskoro bi mogla sletjeti Chelseajeva tužba vrijedna milijun eura. Razlog? U londonskom klubu smatraju da se njihov veznjak ozlijedio zbog nemarnosti čelnika FA.

Naime, ovog vikenda Engleska u Dohi igra prijateljsku utakmicu s Brazilom, a FA je za put u daleki Katar iznajmio neadekvatni zrakoplov, zbog čega bogati nogometaši nisu imali komfor te se nisu mogli odmoriti i ispružiti noge za vrijeme sedmosatnog leta pa su mnogi od njih imali grčeve u nogama.

Kako piše The Sun, zvijezde engleske reprezentacije ostale su šokirane kad su ušle u avion s kojim su letjele u Katar jer su igrači navikli na avione u kojima imaju krevete i sve druge luksuzne stvari. Isti list također navodi da su se u FA odlučili na iznajmljivanje jeftinijeg zrakoplova zbog toga što će za utakmicu protiv Brazila dobiti tek 400 tisuća funti, što je manje nego što u pravilu engleska reprezentacija dobiva za svoje prijateljske nastupe.

Najgore je prošao veznjak Chelseaja Frank Lampard koji je na prvom treningu nakon leta osjetio bolove u lijevoj nozi, zbog čega će propustiti ogled s Brazilom, ali ono što najviše boli čelnike kluba sa Stamford Bridgea je to što će Lampard biti izvan stroja nekoliko tjedana.

Zbog svega toga londonski je klub odlučio zatražiti odštetu od FA u vrijednosti milijun eura jer će sljedećih tjedana biti lišeni pomoći igrača koji tjedno zarađuje oko 150 tisuća funti.