Pregovori traju

Chelsea se ne šali; upravo su kupili najboljeg igrača RB Leipziga, a sad kreću po Hrvata Gvardiola. Evo koliko milijuna eura je u igri!

03.10.2022 u 15:53

Bionic
Reading

Tjednima se piše kako bi mladi hrvatski stoper Joško Gvardiol uskoro mogao u rekordnom transferu napustiti njemački RB Leipzig

Naravno, opet se spominje moćni engleski klub Chelsea koji ga je pokušao dovesti u nedavno završenom ljetnom prijelaznom.

No, ovaj transfer 20-godišnjeg hrvatskog reprezentativca Joška Gvardiola u Chelsea ponovno je postao je aktualan nakon što je njegov suigrač Christopher Nkunku, kako se doznaje, potpisao predugovor. To znači da se Nkunku, prošle sezone najbolji igrač Bundeslige, obvezuje u sljedećem ljetnom prijelaznom roku potpisati za Chelsea, a RB Leipzig dobio bi odštetu od 60 milijuna eura koliko i iznosi klauzula u ugovoru.

Neki engleski mediji poput Telegrapha pišu kako je poznata i otkupna klauzula za Gvardiola koja iznosi 50 milijuna eura. No, za očekivati je kako će čelni ljudi RB Leipziga tražiti znatno više, pogotovo ako Gvardiol ovu sezonu odigra još bolje nego se očekuje, pogotovo ako su točne informacije da je navodno Chelsea u ljeto ponudio čak 90 milijuna eura. No, kako god se okrene jasno je kako ć to biti rekordni transfer, kada su Hrvati u pitanju.

Ako je to točno nikome nije jasno zašto su čelnici RB Leipziga odbili takvu ponudu?

Poznato je tek kako je Gvardiol produljio ugovor do 2027. godine s Leipzigom, a to znači da na njega dugoročno računaju u njemačkom klubu. A prodat će ga samo ako stigne nemoralna ponuda.