Premier liga

Chelsea izgubio od Liverpoola u derbiju engleske lige; Mateo Kovačić bio je maestralan, ali nije bilo dovoljno protiv raspoloženog Manea

20.09.2020 u 20:06

Bionic
Reading

U derbiju drugog kola engleskog nogometnog prvenstva Liverpool je na Stamford Bridgeu pobijedio Chelsea s 2:0 upisavši četvrtu uzastopnu pobjedu u međusobnim ligaškim ogledima

U derbiju drugog kola engleskog nogometnog prvenstva Liverpool je na Stamford Bridgeu pobijedio Chelsea s 2:0 upisavši četvrtu uzastopnu pobjedu u međusobnim ligaškim ogledima.

Oba gola za "Redse" zabio je Sadio Mane (50, 54).

Ključnim se pokazalo isključenje Andreasa Christensena u posljednjim trenucima prvog dijela. Danski branič je kao posljednji igrač obrane oborio Sadia Manea. Sudac Paul Tierney mu je prvotno pokazao žuti karton, međutim nakon 'asistencije' VAR-a dodijelio mu je crveni karton.

Christensen je postao prvi igrač koji je isključen u ligaškim ogledima 'Bluesa' i 'Redsa' nakon veljače 2009. Posljednji je 'pocrvenio' sadašnji trener Chelsea Frank Lampard.

S igračem više, Liverpool je sve riješio s dva gola u prvih 10 minuta nastavka, a oba je zabio Mane. Senegalski napadač je u 50. minuti zabio za 1:0 nakon ubačaja Roberta Firmina. Četiri minute kasnije već je bilo 2:0, nakon katastrofalne reakcije domaćeg vratara Kepe. Umjesto da ispuca povratnu loptu, Španjolac je dodao do Manea, koji je mirno zabio za 2;0.

Chelsea se mogao vratiti u život u 74. minuti, no Jorginho nije uspio realizirati jedanaesterac. Njegov udarac odlično je obranio Alisson Becker. Kazneni udarac je skrivio Thiago Alcantara oborivši Tima Wernera kojeg je odlično uposlio Mateo Kovačić.

U ranije odigranom susretu Tottenham je u gostima dobio Southampton s 5:2.

Domaćini su poveli pogotkom Dannyja Ingsa u 32. minuti. No, onda je Korejac Heung-min Son zabio četiri pogotka (45+2, 47, 64, 73), sva četiri na asistencije Harryja Kanea, a potom se i Harry Kane u 82. minuti upisao u strijelce. U drugom poluvremenu igrači Josea Mourinha polukontrama su 'izludili' domaćine. Poraz 'svetaca' ublažio je svojim drugim pogotkom Danny Ings u 90. minuti iz penala.

Gostujuću pobjedu ostvario je i Brighton porazivši Newcastle s 3:0. Gosti su već nakon sedam minuta vodili s 2:0, a oba gola je zabio Francuz Neal Maupay. Prvog iz jedanaesterca u 4. minuti, a drugog nakon kontre tri minute kasnije. U 83. minuti pobjedu gostiju potvrdio je Anthony Connolly. Brighton je posljednje minute odigrao s igračem manje nakon što je isključen Bissouma.

Na ljestvici vode Everton, Arsenal, Liverpool i Crystal Palace s po šest bodova.