premier liga

[VIDEO] Bilićev WBA doživio novi težak poraz, a hrvatski trener zbog prigovora sucu zaradio crveni karton; engleske legende stale u Bilićevu zaštitu

19.09.2020 u 15:26

Bionic
Reading

Nogometaši Bilićevog West Bromwich Albiona ni u drugom kolu Premier lige nisu uspjeli osvojiti prve bodove. 'Baggiesi' su poraženi u Liverpoolu kod Evertona, koji je slavio 5:2

Nakon teškog 0:3 poraza od Leicestera u prvom kolu engleskog prvenstva, s tri gola zaostatka West Bromwich Albion napustio je i teren u Liverpoolu, gdje je Everton upisao pobjedu 5:2.

Bilićeva momčad povela je u desetoj minuti golom Diangane, no Carlo Ancelotti imao je izuzetno raspoloženog Jamesa Rodrigueza koji je do kraja prvog poluvremena kreirao potpuni preokret. U 31. minuti Calvert-Lewin zabio je za 1:1, a potom je već spomenuti Kolumbijac i donio prednost domaćinima.

U samoj završnici prvog dijela stigao je i potpuni rasplet, jer gostima je nakon jedne gužve isključen, prvo Kieran Gibbs, a potom i zbog žestokih prosvjeda hrvatski trener Slaven Bilić. Trenutak rasprave bivšeg hrvatskog izbornika i suca Mikea Deana pogledajte OVDJE.

'Mislim da ima pravo postaviti pitanje. Rekao mu je da provjeri prekršaj i crveni karton. Nije psovao, nije bio bezobrazan. Mislim da je samo želio znati. Nisam siguran da je zaslužio isključenje', rekao je bivši veznjak Manchester Uniteda Owen Hargreaves za BT Sport.

Bivši as Chelseaja Joe Cole je nadodao:

''Mislim da je Mike Dean malo izgubio pribranost, ali u granicama je svojih prava da to učini. Možete razumjeti Slavenovu frustraciju, tri incidenta u prvom poluvremenu su ga uništila'.

Tako Bilić više nije mogao savjetima pomagati svojim igračima, a sada još čeka i kaznu koju će mu odrezati engleski nogometni savez.

Iako s igračem manje, Matheus Pereira donio je izjednačenje WBA-u u 47. minuti, ali potom su Keane s jednim te Calvert-Lewin s dva gola riješili pitanje pobjednika.

  • +12
Everton - West Bromwich Albion Izvor: EPA / Autor: Alex Livesey / POOL