nabrojao im sve

Charles Leclerc razočaran zbog lošeg rezultata u Monte Carlu, pa poslao poruku ljudima iz Ferrarija: Previše je bilo grešaka...

30.05.2022 u 14:05

Bionic
Reading

Monegažanin Charles Leclerc uoči utrke za VN Monaka imao je najbolju startnu pozciju, no na kraju je sedme utrke svjetskog prvenstva Formule 1 završio na četvrtom mjestu

Meksikanac Sergio Perez u Red Bullu pobjednik je VN Monaka, kaotične utrke SP-a Formule 1 koju su obilježili kiša i težak udes Micka Schumachera koji je srećom prošao bez ozljeda.

Meksikanac je do treće pobjede u karijeri stigao ispred Španjolca Carlosa Sainza u Ferrariju i momčadskog kolege i aktualnog svjetskog prvaka Maxa Verstappena u drugom Red Bullu. Četvrti je bio Charles Leclerc, koji je startao s najbolje startne pozicije.

Leclerc je dominirao u uvodnom dijelu utrke u Monte Carlu, a prvu poziciju izgubio je zbog kasne promjene guma, što su iskoristili Sergio Perez i Max Verstappen.

S tim u vezi Leclerc je rekao kako si Ferrari ne smije priuštiti toliko grešaka i da žali što je kući otišao razočaran.

'Nekada se greške jednostavno dogode, ali ovdje ih je bilo previše. U ovakvim uvjetima osloniš se na ono što momčad vidi, a oni su me pitali hoću li ću prijeći na gume za suho. Rekao sam da hoću, ali ne u tom trenutku, već kasnije tijekom utrke. Međutim, ne znam zašto smo promijenili mišljenje i prešli na gume za promjenjive vremenske uvjete. Pretekli su nas i ja sam ostao iz Sainza, bilo je grešaka a to si ne smijemo priuštiti', rekao je Leclerc.

Dodao je i to da je u Monte Carlu već navikao razočaran odlaziti s utrke.

'Teško je, svake godine ovdje imam probleme. Navikao sam kući ići razočaran. Ne možemo ovo raditi, posebno ne u trenutku kada smo toliko jaki i moramo iskoristiti te prilike. Nije da sam pao na drugu poziciju, već na četvrtu, a poslije prve napravili smo i drugu grešku. Volim svoju momčadi sigurno ćemo se vratiti, ali ovo jako boli', izjavio je Leclerc.

Verstappen je ostao prvi u ukupnom poretku i sada ima 125 bodova, devet više od Leclerca koji ima 116 bodova, dok je treći pobjednik VN Monaka Perez koji ima 110 bodova.