TURNIR ČETIRI NACIJE

Češka na otvaranju bolja od Hrvatske

03.11.2011 u 22:10

Bionic
Reading

Hrvatska rukometna reprezentacija izgubila je od Češke 31:33 (14:14) na startu Turnira četiri nacije koji se igra u Srbiji. Uvertira u Nišu nije bila nimalo prijateljska jer su se za vrijeme intoniranja 'Lijepe naše' čuli zvižduci i negodovanje

Slavko Goluža je na teren poslao sljedeći sastav: Ninčević, Duvnjak, Vori, Horvat, Kopljar, Vuković i na vratima Šego. Hrvati su sjajno ušli u utakmicu i poveli 4:1. No nakon toga Česi serijom od tri pogotka izjednačavaju rezultat.

Pred kraj poluvremena Česi u 22. minuti bježe na plus tri te su imali napad s igračem više, no Losert je obranio zicer i nakon toga Hrvati mini serijom ipak dolaze do izjednačenja u samoj završnici prvog poluvremena.

U drugom poluvremenu Česi su u nekoliko navrata vodili po tri pogotka razlike i Hrvati bi se teškom mukom vraćali u utakmicu. Jedini raspoložen igrač u našoj reprezentaciji Domagoj Duvnjak (devet pogodaka) vukao je naše cijelo drugo poluvrijeme, no nedostatak podrške suigrača rezultiralo je porazom naših na startu turnira u Srbiji. Kod Čeha najbolji igrač bio je Filip Jicha koji je kao i Duvnjak postigao devet golova.