PREMA KROVU SVIJETA

Česi i Slovaci otvorili novo hokejaško ludilo

03.05.2013 u 20:11

Bionic
Reading

U Švedskoj i Finskoj u petak je počelo Svjetsko prvenstvo elitne divizije u hokeju na ledu. Do očekivanih su pobjeda u prvim dvjema utakmicama došle reprezentacije Slovačke i Češke

Aktualni svjetski doprvaci Slovaci su u 1. kolu skupine H u Helsinkiju lakoćom pobijedili Francusku sa 6-2. Michal Miklik, Peter Ölvecky i Tomaš Zaborsky nakon dvije su trećine osigurali Slovačkoj vodstvo 3-0. Na samom startu završne dionice Branko Radivojevič i Miroslav Šatan riješili su sve nedoumice oko pobjednika, a tek su nakon toga Francuzi uspjeli malo ublažiti poraz preko Damiena Rauxa i njegova imenjaka Fleuryja. Minutu prije kraja Libor Hudaček je postavio konačnih 6-2.


Češka je u skupini S u Stockholmu imala puno više problema, ali je u konačnici slomila otpor Bjelorusije i slavila s 2-0. Jakub Voraček iz Philadelphije donio je Česima vodstvo u 12. minuti prve trećine, a u 50. je minuti priču zaključio Radim Vrbata, napadač Phoenixa.

Spomenimo da se u svakoj od dvije skupine nalazi osam reprezentacija, a po četiri najbolje će se plasirati u četvrtfinale. Naslov svjetskog prvaka brani Rusija.


SP u hokeju na ledu, elitna divizija:
Skupina H:

Slovačka - Francuska 6-2

Skupina S:
Češka - Bjelorusija 2-0