SADA SE SVE ZNA

Červar prelomio i donio najtežu odluku u karijeri

12.03.2017 u 20:43

Bionic
Reading

Lino Červar možda je donio najtežu odluku u svojoj trenerskoj karijeri - napušta makedonsku reprezentaciju kako bi se opet vratio na klupu Hrvatske

Makedonski rukometni savez i Lino Červar raskinuli su suradnju nakon deset mjeseci, i to tri godine prije isteka ugovora. Razlog je već odavno svima poznat. Uoči Europskog prvenstva 2018. u Hrvatskoj Červar će preuzeti našu reprezentaciju nakon što su otkaze dobili Željko Babić i njegov stručni stožer.

Červar je s Hrvatskom napravio velike uspjehe od čega treba izdvojiti svjetsko (2003.) i olimpijsko zlato (2004.), ali nikada se nije popeo na europski tron iako je dva puta bio blizu i igrao u finalu (2008., 2010.). Možda to sada ostvari.

  • +25
Lino Červar Izvor: Cropix / Autor: Vlado Kos / CROPIX

'...Hoće li to biti reprezentacija zemlje u kojoj sam rođen, gdje imam obitelj, u kojoj sam se razvio kao trener i doživio najveće uspjehe? Ili da odaberem reprezentaciju jedne male, ponosne zemlje, moje druge domovine Makedonije koja me jako lijepo prihvatila i dala mi sve? Na kraju odabrao sam Hrvatsku, moj rodni kraj, moju zemlju', dio je Červarovih riječi koje u svom priopćenju prenosi makedonski savez koji je na kraju naglasio da je uložio velike napore da zadrži Červara.

Makedonski mediji navode kako je hrvatski stručnjak nekoliko puta istaknuo kako mu je cilj voditi Makedoniju na Olimpijskim igrama u Tokiju 2020., ali se očito predomislio. Červar je još uvijek trener skopskog Metalurga, međutim nagađa se kako će napustiti i taj posao.