ZVEZDA JE PRVAK

Cedeviti poništena 'nemoguća' trica, a onda sve krenulo nizbrdo!

30.04.2015 u 22:14

Bionic
Reading

U četvrtoj utakmici finala ABA lige košarkaši Crvene Zvezde došli su do ključne pobjede u Zagrebu protiv Cedevite kojom su po prvi put osigurali naslov pobjednika ovog natjecanja...

Cedevita nije uspjela izboriti petu utakmicu u Beogradu. Nakon impresivne ige i sigurne pobjede u srijedu, dan kasnije Repešina momčad nije odigrala dobro i Crvena Zvezda zasluženo je slavila u Zagrebu te tako stigla do trećeg boda u seriji koji joj je donio naslov prvaka ABA lige.

Zagrebački košarkaši bili su konkurentni samo u prvoj četvrtini. Tada je dobro igrao i zakucavao Marko Arapović, dok je goste u malom vodstvu držao opasni Boban Marjanović.

U posljednjim sekundama prve dionice igre dogodio se trenutak od kojeg se igrači Cedevite nisu oporavili. Pri 25:27, tri sekunde prije kraja Tomas je pogodio tricu iz 'nemoguće' pozicije, s dvojicom igrača na sebi. No, poništena je jer je stao na liniju. U preostale dvije sekunde jednako atraktivnu tricu zabio je za goste Jenkins koja je priznata.


Cedevita se tada izgubila i gosti su do poluvremena otišli na +17 (52:35). Repeša je uspio malo oporaviti svoju ekipu tijekom odmora. Igrali su domaći bolje u nastavku, no ozlijedili su se Ukić i Tomas i više nisu ulazili u igru, a Zvezda je nastavila s igrom kojom vlada regionalnom košarkom ove sezone i iskusno držala svoju prednost. U završnici Cedevita je pritisnula i dvije minute prije kraja čak stigla na -5 (76:81), no nije imala snage za više od toga, susret je završio 89:79.

Kod Cedevite je najbolji strijelac bio Zubčić s 15 koševa, dok je kod gostiju Jenkins bio najbolji sa 17 koševa. Dangubić se pak pobrinuo za najatraktivniji koš.


Obje momčadi igrat će u Euroligi sljedeće sezone.

ABA liga, finale:

Cedevita - Crvena Zvezda 79:89, ukupno 1-3