teška pobjeda

Cedevita u finalu Superkupa ABA lige, Cibona - posljednja

22.09.2017 u 21:47

Bionic
Reading

Košarkaši hrvatskog prvaka Cedevite prvi su finalisti inauguralnog Superkupa regionalne ABA lige koji se održava u Baru. U polufinalu su svladali Mega Bemax 99:96. Cibona je na istom natjecanju zauzela posljednje, osmo mjesto...

Cedevita je vrlo loše odigrala otvaranje i završnicu utakmice, no ipak je uspjela ostvariti pobjedu. Na polovici prve četvrtine gubila je 7:20, no već do kraja te dionice igre uspjela izjednačiti na 25:25.

U drugih 10 minuta hrvatski je prvak prvenstveno sjajnim šutom za tricu uspjela ostvariti prednost od 14 koševa (59:45), a pred kraj trećeg dijela imala i maksimalnih 22 razlike (81:59).

No, u četvrtoj četvrtini igrači trenera Jurija Zdovca su praktički prestali igrati, a Mega Bemax je to iskoristio i tri minute prije kraja stigao na samo tri poena zaostatka (90:87) uz napad. Srećom, mega je izgubila loptu pa je Cedevita zadržala prednost. Ipak, momčad iz Sremske Mitrovice u posljednjoj je minuti u dva navrata imala loptu kod samo jednog koša zaostatka, no niti tada se nije dogodio preokret pa je Cedevita nekako ipak uspjela sačuvati pobjedu.

  • +4
Peta utakmica finalne serije Cibona - Cedevita Izvor: Pixsell / Autor: Igor Soban/PIXSELL

Demetris Nichols s 18, Džanan Musa sa 16 i Kevin Murphy s 15 koševa su bili najefikasniji kod Cedevite, a Stefan Fundić s 18 i Dylan Ennis sa 16 koševa kod Mege.

Tako će Cedevita u finalu inauguralnog Superkupa regionalne košarkaške ABA lige igrati protiv Budućnosti koja je bila bolja od Mornara 82:65. Finale je na programu u subotu u 21 sat.

Drugi hrvatski predstavnik na Superkupu Cibona završila je na posljednjem osmom mjestu nakon što je izgubila i susret za sedmu poziciju od FMP-a 75:91. Josip Bilinovac je s 23 koša predvodio Cibonu, a Marko Jeremić je s 18 koševa bio najbolji u redovima FMP-a.