aba liga

Cedevita u dramatičnoj završnici izgubila praktički već dobivenu utakmicu

18.03.2018 u 23:28

Bionic
Reading

Košarkaši Cedevite u prvom su susretu polufinala doigravanja regionalne ABA lige izgubili na gostovanju kod Budućnosti u Podgorici 84:83...

Cedevita je propustila veliku priliku povesti 1-0 u seriji koja se igra na dvije pobjede, na ulasku u posljednju minutu vodila je 83:79, a 15 sekundi prije kraja njezin najefikasniji igrač Will Cherry imao je kod vodstva 83:82 dva slobodna bacanja, no oba je promašio, da bi bivši igrač Cedevite Nemanja Gordić tri sekunde prije isteka vremena pogodio oba slobodna bacanja i doveo Budućnost u vodstvo od 84:83. U preostalom vremenu pobjedu Cedeviti ponovno je pokuao donijeti Cherry, ali je promašio težak šut s pet metara iskosa preko ruke.

  • +7
KK Cedevita - KK Budućnost, ABA liga - 19. kolo, 2017/18. Izvor: Cropix / Autor: Damir Krajac / CROPIX

U junaka Budućnosti izrastao je upravo Gordić, on je postigao svih pet posljednjih poena na susretu. Prvo je tricom smanjio na 83:82, a potom je bio i miran s linije slobodnih bacanja u samoj završnici. S druge strane, Cherry je pogodio svih sedam prvih slobodnih bacanja na utakmici samo da bi promašio dva ključna.

Cherry je susret okončao s 24 koša, Demetris Nichols je dodao 19 za Cedevitu, dok je Gordić predvodio Budućnost s 23 koša.

Autor: youtube

Druga utakmica igrat će se za tjedan dana u Zagrebu, a eventualna odlučujuća treća bi se igrala 31. ožujka u Podgorici.

U prvoj utakmici drugog polufinalnog para Crvena zvezda je uvjerljivo svladala Mornar 91:63.