aba liga

Cedevita krenula pobjedom, a trener Zdovc poslao poruku publici

29.09.2017 u 21:11

Bionic
Reading

U 1. kolu ABA lige Cedevita je u KC D. Petrovića pobijedila FMP sa 74:67. Zagrepčani su, unatoč slabom šutu, na poluvremenu imali dva poena prednosti, a onda su u trećoj četvrtini otišli na dvoznamenkastu prednost. Gosti su na 1:49 min. do kraja bili na zaostatku 65:72, a imali su priliku i još se približiti. No, pobjeda Cedevite ipak nije bila ugrožena

U dresu pobjednika Džanan Musa upisao je 21 poen i šest skokova, a Demetris Nichols ubilježio je 15 poena i četiri skoka, dok je goste predvodio Filip Čović s 20 poena i devet asistencija.

Jure Zdovc danas nije mogao računati na Roka Ukića, Ivana Ramljaka, Lovru Buljevića i Marka Arapovića. Momčadi se još nije pridružio ni centar Chris Johnson, koji u Kini igra finale playoffa, ali zato je tu Filip Tončinić.

Zagrepčani su loše ušli u utakmicu. Gosti su u prve tri minute poveli 13:3, a prva je četvrtina zaključena s 24:17 za FMP. Drugu su dionicu domaćini preko Karla Žganeca, Andrije Stipanovića i Filipa Krušlina otvorili sa 6-0 za zaostatak 23:24 pa je trener FMP-a Vladimir Jovanović pozvao timeout, a prvo vodstvo na utakmici Cedeviti je na 4:20 min. do velikog odmora tricom za 31:30 donio Musa.

On je s 14 poena ujedno bio prvi strijelac Zagrepčana u prvom poluvremenu. Uoči druge polovice susreta Cedevita je vodila 39:37, a to je za domaćine, s obzirom na podatak da su u prvih 20 minuta iz igre šutirali 12/37 bio dobar rezultat.

Treću četvrtinu domaćini su otvorili s 9-2 za 48:39. Prvi put su na dvoznamenkastu prednost otišli kad je na asistenciju Cherryja Krušlin na 3:41 min. do isteka spomenutog perioda zabio tricu za 51:41, a u zadnjih se 10 minuta ušlo sa 61:49.

Na početku četvrte četvrtine FMP se vratio na jednoznamenkasti rezultat. Cedevita nije zabila gotovo tri minute, no onda je Cherry ubacio koš i dodatno slobodno bacanje za vodstvo Cedevite 64:53. Gosti su još priprijetili. Na 1:49 min. do kraja došli su na -7, a kasnije su bili prilici i da dodatno smanje zaostatak, no Zagrepčani su ipak sačuvali pobjedu.

Jure Zdovc, trener Cedevite: 'Ispričao bih se publici jer nije bila baš dobra utakmica za gledati. Bilo je dosta mučenja, dosta egoističnih akcija i odluka u napadu i slaba obrana na početku. Ne mogu biti zadovoljan. Mogu biti zadovoljan samo pobjedom, s tim da je bilo nekih dobrih stvari. Imali smo 20 skokova u napadu, no i te skokove u napadu mogli smo pametnije iskoristiti jer mi inzistiramo da se poslije skoka u napadu da kick out pas van. Možda je tu bila prisutna velika želja da se svatko u prvoj domaćoj utakmici pokaže, no to tako ne ide. Morali smo se potrošiti dosta na dvije strane da bi ulovili neku prednost, koja se na kraju opet istopila jer smo se opustili u obrani. Svejedno čestitam momcima i zahvalio bih se publici'.

Zdovc se osvrnuo i na igru mladog Muse:

'Što se njega tiče, radimo svaki dan i pričamo svaki dan. On u napadu pretežno gleda sebe i još slabo čita neke situacije, ali ja kad pričam s njim stalno mu dajem do znanja da ako će igrati obranu, napad nije sporan jer ima kvalitetu i karakter, dobit će i minute'.

Džanan Musa, igrač Cedevite:

'Ova utakmica je dovoljan pokazatelj da imamo još dosta toga za raditi i uigravati se. Za nas je najbitnije da smo dobili ovu utakmicu i da smo prvenstvo otvorili s pobjedom. Najbitnije je da dobije ekipa, a što se tiče moje igre, kod mene se radi o povjerenju. Ja o svojoj sudbini ne mogu toliko odlučivati, kao što ste vidjeli protekle tri godine. Bitno mi je samo da dobijem povjerenje'.