aba liga

Cedevita izgubila u Podgorici; 'majstorica' u Zagrebu će odlučiti koja momčad ide u finale

31.03.2019 u 21:10

Bionic
Reading

Košarkaši Cedevite izgubili su drugu utakmicu polufinalna doigravanja regionalne ABA lige na gostovanju kod branitelja naslova Budućnosti u Podgorici 87:72 pa je omjer u pobjedama izjednačen na 1-1 te će odluka o putniku u finale pasti u trećoj utakmici koja će se igrati u Zagrebu 7. travnja

Cedevita je odlično igrala u obrani u prvom poluvremenu, no to nije uspjela kapitalizirati boljim rezultatom zbog brojnih promašaja u napadu u čemu su prednjačili Cobbs i Pullen.

U drugom poluvremenu oslabio je obrambeni pritisak Cedevite pa je Budućnost u trećoj četvrti sa 25 postignutih koševa stigla do prednosti od osam razlike (58:50) uoči posljednjih 10 minuta.

Sjajnim ulaskom Filipa Krušlina u četvrtu četvrtinu kada je u samo tri minute postigao čak devet koševa Cedevita se primaknula na 65:62, no tada je proradio šut za tricu domaćih, precizni su bili Nikolić, Cole i Bell pa je Budućnost ponovno pobjegla na 77:67 što se pokazalo nedostižnim.

  • +22
KK Cedevita - KK Budućnost, 1. utakmica polufinala ABA lige, 2018/19. Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek / CROPIX

Jacob Pullen je s 18 koševa bio najefikasniji kod Cedevite, dok je Edwin Jackson s 15 koševa predvodio Budućnost.

Pobjednik trećeg dvoboja Cedevite i Budućnosti u finalu će igrati protiv pobjednika dvoboja između Crvene zvezde i Partizana u kojemu je omjer u pobjedama također 1-1, a oni će svoj treći susret igrati 6. travnja.

>> Emil Tedeschi i njegov glavni arhitekt Veljko Mršić smislili strategiju kojom žele osvojiti Europu; nije sve u milijunima