RUSI SLAVILI 4:2

Častan poraz hrvatskih 'haklera', a sada po broncu

09.02.2012 u 20:00

Bionic
Reading

Hrvatska futsal reprezentacija poražena je u polufinalu od Rusije sa 4:2 te će se u subotu boriti za prvu medalju na Euru. Rusi su bili bolji, već su na poluvremenu vodili 3:0, a u 41. sekundi drugog dijela i 4:0

Hrvatska futsal reprezentacija, nažalost, nije se uspjela plasirati u finale europskog prvenstva. Istina, malo tko tome se i nadao jer s druge strane bila je momčad Rusije, koja spada u sam vrh svjetskog malog nogometa. Osim toga, Rusi su pojačani i brazilskim igračima, što uigranoj ekipi Sergeja Skorovića daj dodatnu snagu. A po goste sve je krenulo odlično već u 35. sekundi dvoboja, kada je Dmitrij Prudnikov zabio za 1:0 Rusije. A upravo takvog se početka i pribojavao izbornik Stanković, strahujući hoće li se dečki moći vratiti nakon rezultatskog zaostatka.

Umor koji su naši spominjali u najavi utakmice se osjetio, iako su dečki pokušali izvući i zadnji atom snage. Bilo je lijepih akcija naših, pokušaja Marinovića, Babića, Jelovčića i Bajrušovića, no i ono što je prošlo kroz rusku obranu zaustavio je Gustavo, jedan od trojice Brazilaca.

Naši se od tog šoka nisu stigli ni oporaviti, a u šestoj minuti već je bilo 0:2, kada je Jukićevu mrežu pogodio drugi Brazilac Cirilo. Trudio se Jukić na golu i dečki u terenu, ali Rusi su zbilja klasa više, a gotovo svaki njihov dolazak pred naš gol bio je opasnost.

Do kraja poluvremena Rusi su zabili još jedan gol, kada je Abramov bio prvi na 'odbijancu' poslije Sergejeva udarca kojeg je Jukić odbio u teren.

Drugo poluvrijeme počelo je jednako šokantno po naše jer već nakon 41 sekunde Pula pogađa za 4:0 i pitanje pobjednika bilo je rješeno. Međutim, tako nisu mislili naši, koji su nakon par minuta igre ipak uspjeli smoći snage i podići borbenost u svojim redovima. Uslijedile su lijepe akcije i udarci Despotovića i Jelovčića, a potom i prvi gol Marinovića za 1:4. Bio je to poticaj i za 14.300 gledatelja, odnosno koju stotinu manje jer je bilo i ruskih navijača, da navijanjem pomognu našim 'haklerima'.

U zadnjih pet minuta izbornik Stanković ušao je s punim rizikom, izvadivši golmana, a za to je ubrzo i nagrađen drugim Marinovićevim golom. Pogodili su naši još četiri vratnice u tom periodu, ali Rusi nisu gubili glavu, već su znalački priveli utakmicu kraju i ušli u subotnje finale.