NI MESSI NI RONALDO

Carevi driblinga! Oni su dva najveća individualca Lige prvaka

04.11.2014 u 12:58

Bionic
Reading

Nogomet je momčadska igra, ali često je individualna kvaliteta ono što presudi najvažnije dvoboje. Zato smo istražili koja dva igrača imaju najviše individualnih akcija u Ligi prvaka, i rezultat je zanimljiv – to nisu ni Messi ni Ronaldo!

Nakon polovice utakmice u skupinama Lige prvaka, odlučili smo istražiti koji su dosad bili najvažniji igrači svojih ekipa. Iako je jasno koliko Real Madridu znači Ronaldo, a Barceloni Messi, po broju individualnih akcija na vrhu Lige prvaka stoje prvotimci Zenita i Chelseaja.

Brazilski majstor Hulk i belgijski odlični ofenzivni veznjak Eden Hazard dva su igrača koji najviše rješenja traže upravo kroz individualne akcije od svih igrača Lige prvaka. Dijele prvo mjesto na ljestvici najboljih driblera, pošto su obojica dosad uspješno čak 19 puta prošli protivnika. Također, gube i popriličan broj lopti, iako je u tom negativnom segmentu upravo Hulk na vrhu ljestvice.

Ako se uzme u obzir da je Hazard dosad pretrpio čak 12, a Hulk 10 prekršaja, jasno je koliko pažnje dobivaju od protivničkih braniča. Konačno, kako bi završavali akcije niti jedan niti drugi ne libe se niti pucati po golu, a Hazard je u prva tri kola postigao dva pogotka, dok je Hulk i dalje tek na jednom.

Gledajući zbirno četiri statistička podatka koji označavaju individualne akcije, Hazard po svakoj utakmici odradi njih 16, dok je na prvom mjestu Lige prvaka Hulk, koji u svakoj utakmici odradi čak 18 individualnih akcija. Uostalom, pogledajte grafiku sa statističkim podacima koji to potvrđuju.