PUN K'O BROD

Capello uštedio 30-ak milijuna funti

01.05.2010 u 11:45

Bionic
Reading

Zahvaljujući izdašnim ugovorima u Italiji i Španjolskoj, Fabio Capello najbogatiji je trener koji ima barem privremeno prebivalište na Otoku. Englezi su izračunali da je na štednu knjižicu stavio više od 34 milijuna funti

Čak 34 milijuna funti iznosi ušteđevina Fabija Capella. Englezi su izračunali da je upravo toliko zaradio u svojoj trenerskoj karijeri te da je najbogatiji trener na Otoku. Slijedi Roy Keane sa okruglih 30 milijunčeka, no svoje bogatstvo ipak treba zahvaliti nedavno okončanoj karijeri, a ne izdašnim ugovorima za trenersko znanje. Na trećem mjestu je sir Alex Ferguson sa 24 milijuna, a Top 5 zatvaraju Carlo Ancelotti sa 21. i Giovanni Trapattoni sa 18 milijuna funti.

Don Fabio trenutačno radi kao izbornik Engleske i za taj posao dobiva 'sitniš' od šest i pol milijuna funti godišnje.

U Top 10 samo je jedan trener koji ne radi na Otoku; to je njihov 'omiljeni' izbornik Sven-Goran Eriksson koji je trenutačno izbornik Obale Bjelokosti, no na ljestvicu najbogatijih plasirao se zahvaljujući prebivalištu u Londonu. Poznavateljima nogometnih zbivanja svakako neće promaknuti ni to da su na listi 10 najbogatijih samo dvojica Otočana, Irac Roy Keane i Škot sir Alex Ferguson.

Englezi? Koji Englezi?

Poredak nabogatijih trenera na Otoku
1. Fabio Capello (Engleska) - 34 milijuna funti
2. Roy Keane (Ipswich Town) - 30
3. Sir Alex Ferguson (Manchester United) - 24
4. Carlo Ancelotti (Chelsea) - 21
5. Giovanni Trapattoni (Republika Irska) - 18
6. Arsene Wenger (Arsenal) - 17
7. Sven-Goran Eriksson (Obala Bjelokosti) - 16
8. Roberto Mancini (Manchester City) - 13
9. Rafa Benitez (Liverpool) - 11
10. Gianfranco Zola (West Ham United) - 10