novi problemi

Novi šok za Everton; potencijalni američki ulagači pod istragom zbog pranja novca

07.12.2023 u 13:22

Bionic
Reading

Nicolas Roos, pomoćnik tužitelja u južnom okrugu New Yorka istražuje optužbe za pranje novca protiv tvrtke 777 Partners koja bi trebala preuzeti Everton

Nakon što im je oduzeto deset bodova zbog kršenja pravila o profitabilnosti i u jeku borbe za opstanak, loše vijesti ne prestaju stizati za Everton.

Potencijalni vlasnici iz SAD-a koji već imaju nekoliko klubova u svom vlasništvu kao što su Genoa i Vasco da Gama, našli su se pod udarom zbog navodnog pranja novca. Iako je investicijska tvrtka sa sjedištem u Miamiju opovrgnula optužbe, pokretanje službene istrage omogućilo bi čelnicima Premier lige da blokiraju planirano preuzimanje.

Novo pravilo

Pravilo koje je jednoglasno donijelo 20 klubova Premier lige u ožujku, omogućava Ligi da suspendira vlasnike klubova koji su pod istragama za prevaru, utaju poreza i korupciju. Postoji mogućnost da će američko preuzimanje Evertona propasti prije nego što je počelo.

Everton Izvor: EPA / Autor: ADAM VAUGHAN

Podsjetimo, trenutni vlasnik Fahrad Moshiri prihvatio je ponudu američke tvrtke da proda 94 posto vlasništva. Rok od 12 tjedana koji je prvobitno dan za tu prodaju sada je istekao i ne nadzire se kraj evertonovim problemima.

Standings provided by Sofascore