obustavljeni treninzi

Čak 19 pozitivnih na koronavirus u bivšem Maradoninom klubu i argentinskoj nogometnoj instituciji

01.09.2020 u 09:28

Bionic
Reading

Argentinski nogometni velikan Boca Juniors odlučio je u ponedjeljak prekinuti sve treninge na 72 sata i smjestiti svoju momčad u izolaciju nakon što je otkriveno nekoliko pozitivnih slučajeva koronavirusa, objavio je klub na svojim internetskim stranicama.

Već su prošli tjedan najmanje tri igrača momčadi bila pozitivna, iako asimptomatska, nakon nastavka treninga koji je pandemija obustavila od ožujka.

'U noći na petak, 28. kolovoza, otkriveni su simptomi kod ostalih igrača, tako da su idući dan provedeni brzi testovi i neki članovi tima imaju pozitivan test', objavio je klub ne spominjući broj zaraženih igrača.

Međutim, portal TyC Sports objavio je da je zaraženo 19 članova kluba, od toga čak 14 su igrači.

Kako bi se 'maksimizirale mjere zdravstvene zaštite', cijela je momčad izolirana, a treninzi su obustavljeni na 72 sata nakon čega će biti provedeni novi testovi.

Od nastavka treninga, Bocina profesionalna nogometna momčad testirana je svaka 72 sata, s ukupno 500 izvedenih testova.

Nakon šestomjesečne stanke zbog pandemije, Boca bi trebala nastaviti natjecanje 17. rujna protiv paragvajskog Libertada u Asuncionu.

Pokrajina Buenos Aires i dalje je jedno od žarišta epidemije u Argentini, gdje je već identificirano više od 400.000 slučajeva i gotovo 8.500 smrtnih slučajeva od koronavirusa.